Unul dintre cei mai apreciați și cunoscuți antrenori de fotbal, Răzvan Lucescu se bucură de o carieră strălucitoare în lume sportului. Acesta a vorbit despre viața sa profesională și personală, și a oferit foarte multe detalii necunoscute până acum. Invitat în cadrul unei emisiuni de televiziune, acesta a făcut mărturisiri despre cariera sa.

Răzvan Lucescu a vorbit despre cariera sa sportivă și dezavantajele pe care a considerat că le are. Antrenorul a mărturisit că statura sa a constituit unul, dar a compensat prin alte mijloace. Fiul lui Mircea Lucescu nu a vrut să facă numele tatălui său de rușine, iar pentru asta nu a vrut să piardă niciun meci.

Răzvan Lucescu: „Pentru un portar este un handicap”

Invitat în cadrul emisiunii lui Denise Rifai, Răzvan Lucescu a oferit detalii din cariera sa. Antrenorul a mărturisit faptul că înălțimea sa a constituit un dezavantaj și l-a împiedicat să exceleze în carie. Pentru fiul lui Mircea Lucescu, statura l-a împiedicat să ajungă la un nivel mult mai ridicat.

„Hai să nu mă gânesc la echipa națională! E clar că statura pentru mine, în fotbal, a fost un dezavantaj. Cu siguranță că am compensat prin alte lucruri, printr-o viteză de gândire mai rapidă, printr-o analiză profundă a situațiilor de joc, prin reflexe, dar într-adevăr am resimțit această înălțime destul de scăzută. Pentru un portar este un handicap, dar acum când sunt la 52 de ani mă gândesc că în viață nu le poți avea pe toate. Fiecare etapă te ajută să vezi lucrurile diferit. Nu am ajuns să fac o performanta extraordinară ca portar, dar am facut o carieră prin care am reușit să ma impun eu cu numele meu.”, a spus Răzvan Lucescu, în emisiunea de la Kanal D

social media

Cea mai mare rușine pentru Răzvan Lucescu

O presiune în activitatea și cariera sa a fost numele pe care îl duce mai departe. Răzvan Lucescu a făcut tot posibilul să nu facă numele tatălui său de rușine.

„Pentru mine este rușine să pierd un meci, arde carnea pe mine, am dureri, nu pot dormi. Mi-e rușine. Am un episod: era după revoluție, dupa primul an al tatălui meu în Italia ca antrenor, a avut niște bani pe care i-a strâns și trebuia să-i investească într-o chestie mică. S-a gândit cu niște prieteni să pornească o afacere. Mi-a zis de bani unde sunt, să am grijă. Am avut nevoie și am luat de acolo fără să-i spun. Când s-a întâlnit cu prietenii pentru a stabili ce au de făcut, am fost și eu prezent. L-am chemat pe unul dintre ei și i-am zis vezi că acolo sunt bani, mai puțin cu atât, eu ți-i voi da fără probleme, dar încearcă să mă ajuți. Ne-am așezat la masă, celalalt prieten a înteles că ceva nu e în regula. Tata a pus mâna pe masa și a zis: stop, aici sunt mai puțini bani! Am înghețat, a fost groaznic, a fost un lucru la care tatăl meu nu s-ar fi așteptat. A fost momentul în care a fost o rușine incredibilă. Aveam 20 de ani.”, a mai spus antrenorul, în cadrul emisiunii lui Denise Rifai