Liberala susține că urmează să fie exclusă și din Comisia de Muncă. Ea acuză că așa s-a întâmplat cu oricine care a îndrăznit să aibă altă opinie decât cea a echipei „care nici nu știu ce crede că a câștigat în PNL.

Fostul ministru al Muncii spune că a depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaților o informare privind dezafilierea de grupul deputaților PNL, subliniind că această informare ar fi trebuit să devină oficială atunci când aceasta urma să anunțe decizia în plenul Camerei. În schimb, la două ore după depunerea informării, Violeta Alexandru a fost exclusă din grupul PNL din Camera Deputaților.

Violeta Alexandru: Următorul pas este excluderea mea din Comisia de Muncă

”Depusesem astăzi, la Biroul Permanent al Camerei Deputaților, o informare privind dezafilierea mea de la grupul deputaților PNL începând cu data de vineri, 5 noiembrie. Ea își producea efectele atunci când anunțam în plenul Camerei, prima ședință fiind luni. Informasem înainte liderul de grup, am considerat că este civilizat să nu audă din presă. Oricum, nu a mai contat nimic. La 2 ore după ce am depus hârtia, grupul PNL din Camera Deputaților mă și exclusese. (…)Următorul pas este excluderea mea din Comisia de Muncă. Așa s-a întâmplat cu toți cei care au avut îndrăzneala să aibă altă opinie decât cea a echipei care nici nu știu ce crede că a câștigat în PNL. ”, notează aceasta.

Violeta Alexandru: Eu întotdeauna caut să adun, nu să dezbin oamenii

Violeta Alexandru spune că în acest moment, în PNL, nu mai există niciun dialog, niciun spirit de echipă. De asemenea, ea spune că o revoltă faptul că PNL negociază cu PSD. Ea nu se aștepta la așa ceva, în condițiile în care Florin Cîțu a spus de nenumărate ori că nu va negocia niciodată cu PSD.

Fostul ministru a vorbit despre ceea ce se întâmplă acum în Partidul Național Liberal și despre faptul că i se pare revoltător ca PNL să stea la masa negocierilor cu PSD.

„Eu nu sunt din această poză cu PSD în care s-a băgat Florin Cîțu și, din păcate, în care a băgat și PNL. Mă jenează pe mine chinul unor colegi care se străduiesc să explice cum (după ce inițial susțineau refacerea coaliției)nu ar fi, totuși, așa rău să vorbim și cu PSD. Îmi e jenă de jena lor. La ora aceasta, PNL încă sponsorizează postări prin care atacă USR. Ce să mai înțeleagă oamenii decenți din această țară despre PNL?”, notează fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, pe pagina sa de Facebook.

Context

Ieri, deputatul Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii în Guvernul condus de Ludovic Orban, a decis să demisioneze din grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaților. Din punctul ei de vedere, ce se întâmplă în acest moment în conducerea PNL este un „haos”, iar acest lucru se simte și în grupul parlamentar al deputaților PNL.

După ce Ludovic Orban a pierdut alegerile interne pentru conducerea PNL-ului, partidul s-a împărțit în două: susținători ai lui Cîțu vs, susținători ai lui Ludovic Orban. După ce i-a criticat în termeni foarte duri pe premierul interimar și pe președintele Klaus Iohannis, Ludovic Orban a decis să demisioneze din grupul parlamentar din Camera Deputaților.

PNL s-a împărțit în două

Grupurile parlamentare liberale din Camera Deputaţilor şi Senat au fost părăsite de: Ludovic Orban, Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovăială, George Ionescu, Luminiţa Barcari, Adrian Oros, Bogdan Bola, Claudiu Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tanase, Gabriel Plaiasu, Ion Iordache şi Violeta Alexandru.