Reclamă

Ratații care au schimbat lumea și au fost cu un pas înaintea tuturor nu erau propriu-zis ratați. Aceștia nu au reușit să pătrundă mințile înguste ale contemporanilor. Oamenii nu erau atât de deschiși spre lucrurile noi. „Ratații” nu reușeau să obțină foarte ușor încrederea semenilor lor. De exemplu Steven Spielberg a fost respins de trei ori de Facultatea de Teatru, Film și Televiziune a Universității din California. În ciuda faptului că mai târziu a ajuns un regizor, producător și scenarist extraordinar, câștigător a trei premii Oscar.

Ratații care au schimbat lumea

Henry Ford a trebuit să încerce foarte multe afaceri până să reușească. A dat faliment cu alte 5 firme până să înființeze Ford Motor Company. Acesta a rămas în istorie pentru linia de asamblare inovatoare, însă el nu a avut succes de la început. După ce a reușit să obțină prototipul pentru automobil a luat decizia să înființeze a 15 iulie 1903, Ford Motor Company a vândut prima sa mașină lui Dr. E. Pfennig, un medic dentist, pentru $ 850.

Bill Gates a început destul greu la rândul său. Se înscrie în linia „ratații” care au schimbat lumea. La începuturile sale a renunțat la studiile de la Harvard apoi a înființat o afacere care a eșuat, cofondatorul Microsoft, Paul Allen, era partenerul său în afacerea de debut. În data de 4 aprilie 1975 înființează împreună cu Paul Allen compania Microsoft. În prezent compania Microsoft cu peste 90.000 de angajați în mai mult de 100 de țări.

O altă personalitate importantă a istoriei care a avut un start ceva mai greu este și Albert Einstein. În zilele noastre fizicianul este considerat reprezentarea genialității. Se pare că micul Einstein a început să vorbească de la o vârstă destul de întârziată. Părinții săi se gândeau că întârzierea micuțului ar putea fi consecința unui handicap mintal. A fost un autodidact excepțional. A intrat la Universitatea Federală Politehnică (ETH) din Zürich s-a soldat cu un eșec. Acesta nu a luat examenul de admitere în ciuda faptului că avea cunoștințe de  matematică și fizică.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro