Reclamă
Reclamă

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, anunţă că peste 76% dintre absolvenţii de liceu care au susţinut examenul de Bacalaureat au promovat. Rata de promovare este comparabilă cu cea de anul trecut, cea mai mare fiind înregistrată în rândul absolvenţilor liceelor teoretice.

Conform datelor prezentate de ministru, la examenul de Bacalaureat din acest an au fost prezenţi peste 130.000 din cei peste 134.000 de candidaţi înscrişi. Dintre aceștia, peste 116.000 sunt din promoţia curentă.

Rezultatele arată că rata de promovare în rândul promoţiei curente şi absolvenţilor din promoţiile anterioare este de 76,4%, faţă de 72,8% anul trecut şi 73,3% în anul 2022. Pentru seria curentă, rata de promovare înainte de contestaţii este de 81,5%, faţă de 78,4% anul trecut.

Reclamă

Pe filiere, pentru seria curentă, 90,7% dintre absolvenţii filierei teoretice au promovat Bacalaureatul, în timp ce doar 63,3% dintre absolvenţii filierei tehnologice şi 77,3% dintre absolvenţii filierei vocaţionale au obținut medii peste 6.

Majoritatea absolvenţilor, respectiv 32,77%, au obținut medii între 8 şi 8,99. Media 10 a fost obţinută de 39 de absolvenţi.

Cele mai mari rate de promovare în seria curentă s-au înregistrat în județele Cluj, Galaţi, Brăila, Bacău şi Braşov. Pe de altă parte, judeţele cu cea mai scăzută rată de promovare sunt Ilfov, Harghita, Giurgiu, Mehedinţi şi Teleorman.

De asemenea, lucrările de la acest examen au fost evaluate în mod digitalizat.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro