Fostul primar al Sectoarelor 4 și 5, Cristian Popescu Piedone, speră să iasă în curând din închisoare.  

Mai clar, Cristian Popescu Piedone, dar și alți trei condamnați pentru tragedia din clubul Colectiv, solicită anularea pedepsei. Se pare că magistrații de la Instanța Supremă au luat decizia de a le admite cererile de recurs în casație.  

Mai clar, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a admis cererile de recurs în casație formulate de George Petrică Matei, Cristian Victor Popescu Piedone, Alin George Anastasescu, Cristian Mihai Niță și Antonina Radu, împotriva deciziei pe care au primit-o pe data de 12 mai 2020, la Curtea de Apel București.  

Piedone află pe 22 februarie dacă va fi eliberat din închisoare

„Trimite cauza în vederea judecării recursului în casație la completul C8, în compunere de 3 judecători. Fixează termen de judecată, în şedinţă publică, la data de 22 februarie 2023”, se arată în minuta instanței.  

În același timp, magistrații au respir solicitările de suspendare a executării deciziei formulate de George Petrică Matei și Cristian Victor Popescu Piedone. Decizia Instanței Supreme este definitivă.  

Potrivit sentinței judecătorilor din mai 2022, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare. Fostul patron al clubului Colectiv, Alin Anastasescu, a primit 11 ani și 8 luni de închisoare. Fostul pompier, Antonina Radu, a fost condamnată la 8 ani și 8 luni de închisoare. Aceasta a fugit după anunțarea deciziei de condamnare.  

Condamnările din dosarul Colectiv

Fostul director al firmei de artificii, Cristian Niță, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni cu suspendare. Cei patru inculpați au decis să depună la Înalta Curte de Casație și Justiție, un recurs în casație prin care solicită anularea deciziei de condamnare.  

Răsturnare de situație în dosarul Colectiv! Cristian Popescu Piedone ar putea fi eliberat din închisoare. Decizia ÎCCJ
Colaj Substantial

Avocatul fostului primar al Sectoarelor 4 și 5, Adelin David, susține că Piedone a fost condamnat pentru o faptă care nu este prevăzută de legea penală. Dacă magistrații ÎCCJ îi vor da dreptate apărătorului, atunci Cristian Popescu Piedone ar putea fi eliberat din închisoare.  

Cristian Popescu Piedone: Mă voi întoarce!

Atunci când a fost condamnat la închisoare, fostul primar a spus că el se consideră nevinovat. De asemenea, el i-a sfătuit pe jurnaliști să plece din România. În același timp, Piedone a spus că merge cu capul sus în închisoare, un loc în care este plin de oameni nevinovați.  

„Azi, prin condamnarea mea, m-aș jertfi, dacă aș putea aduce înapoi cele 64 de victime nu aș ezita, sunt alții care stau în spatele paravanelor. Mă duc cu demnitate, onoare și respect. Nu vreau să jignesc familiile. Cum am spus mai devreme, dacă acei părinți cred că eu Piedone le-am omorât copiii așa să le ajute Dumnezeu, mă voi întoarce”, a declarat Cristian Popescu Piedone, înainte de a fi transportat la penitenciar.  

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.