În luna septembrie a anului 2022, Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare. Familiile celor două adolescente au făcut apel față de hotărârea Tribunalului Olt de condamnare. 

Gheorghe Dincă a fost condamnat în luna septembrie 2022 la 30 de ani de închisoare. Bărbatul a fost acuzat de trafic de persoane, viol, omor și profanare de cadavre în cazul dispariției celor două adolescente, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Familiile celor două fete au făcut apel față de hotărârea Tribunalului Olt de condamnare a bărbatului din Caracal. Recursul se va judeca la Curtea de Apel Craiova.  

Avocatul familiei Măceșanu a făcut noi dezvăluiri despre dovezile găsite în curtea lui Gheorghe Dincă. Aurel Moldovan a solicitat instanței achitarea lui Gheorghe Dincă pentru infracțiunea de omor calificat. Acesta susține că nu există dovezi conform cărora „monstrul din Caracal” a omorât-o pe Alexandra Măceșanu și a ars-o în butoi. Părinții fetei sunt convinși că aceasta trăiește și speră să o găsească. 

Aurel Moldovan: Nu s-a demonstrat științific că Alexandra a fost arsă în acel butoi

„Nu s-a demonstrat științific că Alexandra Măceșanu a fost arsă în acel butoi din tablă de 05, iar experimentul efectuat la Institutul de Fizică Atomică de la Măgurele nu demonstrează nimic. Mai mult decât atât, s-a efectuat fără citarea părților civile”, a declarat avocatul Aurel Moldovan, pentru Gândul. 

De asemenea, avocatul familiei Măceșanu a solicitat obligarea lui Gheorghe Dincă la plata sumei de un milion de euro, daune morale. De asemenea, el a mai cerut anularea actului constatator de deces al fetei, spunând că acesta este nelegal și netemeinic. Conform acestuia. Au fost descoperite neconcordanțe în actele prin care se constată decesul. 

Răsturnare de situație în dosarul Caracal! Alexandra Măceșanu trăiește? Avocatul familiei tinerei rupe tăcerea
arhivă presă

Părinții Alexandrei Măceșanu cred că fata este în viață

„În actul constatator de deces în care este inserată data decesului 26.07.2019 și apoi lipsa cadavrului, în condițiile în care Gheorghe Dincă spune că a omorât-o pe Alexandra în 25.07.2019. Ceea ce este inadmisibil, întrucât cadavrul nu a fost identificat și nici reconstituit cu oasele găsite la fața locului. Este o anomalie să constați data decesului Alexandrei în 26, atunci când la Gheorghe Dincă au descins organele de poliție împreună cu procurorul Popescu”, a adăugat Aurel Moldovan. 

Apelul în cazul Caracal a început pe 30 ianuarie, la Curtea de Apel Craiova. Instanța a amânat procesul până în data de 9 martie. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.