Apar noi informații în cazul lui Shuai Peng, jucătoarea de tenis din China care a dispărut în urmă cu mai bine de o lună, după ce într-o postare pe o rețea de socializare l-a acuzat pe un politician important din Partidul Comunist Chinez de viol.

De atunci, presa de stat chineză a tot încercat, publicând imagini sau fimulețe cu sportiva, pe care nu a mai văzut-o nimeni fizic din primele zile ale lunii noiembrie, imediat după ce acuzația de abuz sexual a fost publicată.

În ciuda străduințelor chinezilor, opinia publică nu a crezut informațiile venite din presa de stat cu privire la cazul Shuai Peng.

Răsturnare de situație în cazul lui Shuai Peng. Ce spune un activist pentru drepturile omului

Teng Biao este un activist pentru drepturile omului și în prezent se află în exil, în SUA, după ce a fost deținut în China, acuzat că este ”inamic al statului”.

El este convins că Shuai Peng este ținută în captivitate, iar ieșirile în spațiul public, inclusiv discuția purtată cu cei din conducerea IOC, au fost făcute la comandă.

„Cazul Shuai Peng a devenit o problemă pentru Beijing. La început, autoritățile au falsificat mai multe mail-uri, susținând că au fost trimise de ea. Doar că nici măcar dialogul video pe care l-a purtat cu președintele CIO n-a luat atenția lumii de la acest caz.

De aici, a venit și boicotul diplomatic al Statelor Unite pentru Jocurile Olimpice de iarnă, de la Beijing, Noi cerem ca întreg evenimentul să fie boicotat, pentru că Guvernul Chinei este total dezinteresat de sport.

Vrea doar să păstreze acest monopol politic, acest sistem în care există un singur partid politic în China.

De aceea spun că, dacă Jocurile Olimpice de iarnă vor fi boicotate, va fi o lovitură dură primită de Beijing.

Noi n-avem nimic împotriva sportivilor, dar un boicot al Jocurilor Olimpice de iarnă, urmat de amânarea evenimentului și acordarea unui alt oraș, ar fi indicat.

Shuai Peng nu e în siguranță. Ceea ce știm acum este că e în viață și se află în China. Dar, cu siguranță, nu este bine, nu e în siguranță.

E controlată, în totalitate, de autoritățile chineze. Nimeni nu știe unde este ținută în captivitate”,a declarat Teng Biao, despre cazul Shuai Peng, pentru CNN.

Răsturnare de situație în cazul lui Shuai Peng, jucătoarea de tenis din China, care a dispărut acum o lună. Sportiva s-ar afla „în captivitate”
Arhivă

SUA, Marea Britanie și Canada boicotează diplomatic Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing

Pe fondul nelămuririlor din cazul Shuai Peng, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și Canada au anunțat că vor boicota diplomatic Jocurile Olimpice de la Beijing, programate în ianuarie 2022.

Cele trei state și-au motivat decizia prin faptul că drepturile omului în China nu sunt respectate.