Nicoale Ciucă așteaptă un verdict în cazul acuzațiilor de plagiat

PNL este în centrul unui scandal de plagiat fără precedent. Nicolae Ciucă și Lucian Bode au fost acuzați că și-au obținut pe nedrept titlurile de doctori. Dar în ciuda dovezilor, cei doi încă nu-și asumă și speră că își vor păstra funcțiile.

România are în acest moment un prim-ministru și un șef de partid acuzat că și-a plagiat teza de doctorat. Jurnalista Emilia Șercan a dus dovezi împotriva lui Nicolae Ciucă, prin care a demonstrat că premierul și-a însușit prin copiere „cel puțin 42 de pagini din totalul de 138” al lucrării.

Tot la PNL, și Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne, este într-o situație asemănătoare. Doar că în cazul lui, nu există doar acuzațiile jurnalistei de investigație, ci și poziția Comisiei de Etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj. La începutul luni ianuarie a anului 2023, instituția a transmis rezultatele analizei lucrării sale.

Ambii au dat în judecată universitățile unde și-au obținut titlurile de doctori, însă doar Ciucă a reușit să scape, pentru moment, de scandal. Premierul nu recunoaște nicio secundă că a plagiat, în ciuda acuzațiilor.

Iar în fața presei și a poporului român, premierul dă explicații fără să spună ceva concret. El susține că așteaptă o decizie finală în ambele cazuri.

În acest moment, au existat discuţii prin care s-au explicat foarte clar în faţa liderilor de filială care este poziţia noastră, există justiţie în România, de la acuzare la verdict final este timp, motiv pentru care lăsăm să se deruleze procesul în instanţă şi, când vom avea o decizie finală, ne vom pronunţa., a spus preşedintele PNL.

Simultan, premierul pare că nu se lasă intimidat în acest proces nici de afirmațiile lui Klaus Iohannis. Amintim că în 2021, președintele a susținut că orice persoană publică asupra căreia planează această suspiciune de plagiat ar trebui să facă „un pas în spate.”

Până acum însă, nici Nicolae Ciucă și nici Lucian Bode nu au făcut acest lucru. Ambii încearcă însă să scape de scandal și să-și demonstreze nevinovăția, în ciuda dovezilor.

Este o declaraţie a preşedintelui ţării, care contează pentru fiecare dintre noi, doar că încă o dată, este vorba despre un proces care trebuie să se finalizeze printr-o decizie finală a instanţei., a mai spus premierul României.

Share.