Rareș Hopincă, candidatul alianței PSD-PNL pentru Primăria Sectorului 2, a declarat marți seara, la Digi24, că prioritatea sa principală este îmbunătățirea condițiilor de curățenie și aducerea de schimbări substanțiale în infrastructura locală. Hopincă a criticat actuala administrație, condusă de Mihaiu, pentru starea de neglijență și lipsa de curățenie din sector. „Sunt multe lucruri de reparat în Sectorul 2. O prioritate zero este să facem curățenie după administrația Mihaiu. Și la propriu, și la figurat,” a afirmat Hopincă.

Printre inițiativele sale se numără dezvoltarea transportului în comun și fluidizarea traficului, extinderea spațiilor verzi și a infrastructurii sportive pentru petrecerea timpului liber. Candidatul a subliniat, de asemenea, importanța inițierii construcției magistralei de metrou M7, ca parte a strategiei de dezvoltare a transportului în comun, menționând că acest proiect trebuie prins în următoarea programare de finanțare a Uniunii Europene.

„Sectorul 2 este mai mizerabil decât niciodată. Avem, pentru prima dată în istoria Sectorului 2, gunoaie în stradă. Lumea este revoltată pentru acest fenomen,” a explicat Hopincă, evidențiind criticile aduse actualei conduceri. De asemenea, a relatat despre amendarea recentă a administrației actuale de către Garda de Mediu cu suma de 50.000 de lei, ca urmare a neîndeplinirii obligațiilor de curățenie în cinci zone din sector.