Într-o recentă declarație la Digi24, Rareș Bogdan, europarlamentar și prim-vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL), a afirmat cu certitudine că Nicolae Ciucă, președinte al PNL, va ocupa funcția de președinte al României, având o încredere de „100%” în acest scenariu.

Acest anunț vine în contextul în care întrebările privind următorul candidat la președinție încep să capete contur în peisajul politic românesc.

Bogdan a pus accent pe caracteristicile care, în opinia sa, fac din Ciucă candidatul ideal pentru această poziție. A subliniat echilibrul, raționalitatea și capacitatea acestuia de a menține stabilitatea într-un context politic nu întotdeauna favorabil, evidențiind managementul eficient al coaliției guvernamentale actuale. Rareș Bogdan a elogiat, de asemenea, abilitățile negociatorice ale lui Ciucă și perspectiva sa orientată spre stabilitatea țării, considerând că aceste calități îl diferențiază semnificativ față de alți potențiali candidați, inclusiv Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat (PSD).

Răspunsul explicit oferit de Bogdan atunci când a fost întrebat dacă Ciucă ar fi preferabil în comparație cu Ciolacu demonstrează clar sprijinul puternic în interiorul PNL pentru candidatura lui Ciucă la președinția României. Declarând că Nicolae Ciucă este „la mare distanță, e mai bun ca oricare dintre candidați”, Bogdan a evidențiat convingerea sa că leadershipul și viziunea lui Ciucă reprezintă cea mai bună opțiune pentru România.

Rareș Bogdan a oferit o susținere fermă pentru Nicolae Ciucă, prezicând că acesta va fi următorul președinte al României. Argumentele aduse în favoarea lui Ciucă sunt bazate pe echilibrul, raționalitatea și capacitatea sa de a naviga cu succes într-un climat politic complex, atribuindu-i un avantaj consistent în fața oricărui alt potențial candidat.