Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), Rareș Bogdan, a reliefat joi necesitatea ca PNL să prezinte un candidat la alegerile prezidențiale, argumentând tradiția și prestigiul istoric al partidului.

Rareș Bogdan a reiterat că PNL, fiind un partid cu blazon, este ‘obligat să aibă candidat la prezidențiale’, această poziție venind în contextul discuțiilor privind o posibilă candidatură a actualului lider al PNL, Nicolae Ciucă.

În plus, Bogdan a prezentat previziuni optimiste referitoare la performanța PNL și a Partidului Social Democrat (PSD) în cadrul alegerilor locale, anticipând că cele două partide vor câștiga împreună peste 90% din orașele și comunele din România. Aceste declarații subliniază strategia de colaborare între cele două forțe politice majore din țară.

În ceea ce privește o posibilă alianță sau candidatură comună cu PSD la alegerile prezidențiale, Rareș Bogdan a menționat că orice scenariu va fi discutat după analizarea rezultatelor alegerilor europarlamentare și locale din după 10 iunie. Marcel Ciolacu, președintele PSD, a confirmat marți intenția de evaluare a rezultatelor alegerilor din 9 iunie împreună cu PNL, în vederea luării unei decizii privind formarea unei posibile coaliții politice. De asemenea, Nicolae Ciucă, liderul PNL, a precizat luni că o decizie privind candidatura sa la prezidențiale va fi luată respectând suveranitatea partidului.