După ce a anunţat că va candida împotriva Gabrielei Firea pentru postul de primar general al Bucureştiului, Rareş Bogdan a fost prezent la România Tv şi a dezbătut, pe larg, situaţia din scena politică după scandalurile din ultimele zile. Prim vicepreşedintele PNL vrea ca noul Guvern Orban să fie format tot din oamenii cu care a fost format şi Guvernul 1, ţinând cont că luni, premierul Orban va trebuie să prezinte noul program de guvernare şi lista miniştrilor.

„Noi nu avem niciun motiv să nu mergem în continuare pe acelaşi premier şi acelaşi cabinet, pentru cş din punctul nostru de vedere a făcut tot şi chiar mult mai mult decât ce se putea face în 3 luni. Dacă tot PSD ne-a împins în aceastî situaţie, vom încerca să ajungem la anticipate, dar fără să renunţăm la acest cabinet. Am spus de la început că asta este opţiunea noastră. Eu voi vota echipa prezentată de Ludovic Orban şi mă voi bucura dacă echipa este aceeaşi”, a declarat Rareş Bogdan.

Reclamă

De ce s-au grăbit cu cele 25 de Ordonanţe de Urgenţă?

”Sunt două probleme pe care ar trebui să le eliminăm. Una e traseismul politic, a doua legată de OUG-uri. Nu e de dorit să guvernezi prin OUG, dar în situaţia actuală, trebuie să guvernezi România, nu puteam bloca România pentru că avem o majoritate firavă”, a explicat Rareş Bogdan.

Potrivit liberalului, PSD va dori să amâne cât mai mult învestirea noului Guvern Orban în speranţa că vor putea acţiona la CCR.

„Există şi posibilitatea să nu se prezinte PSD la plen. Ei sigur vor încerca să amâne cât mai mult votul, dar având în vedere că ei au generat criza, ei vor avea de pierdut, pentru că oamenii vor înţelege că blocajele care vor apărea li se datorează”, a coninuat Rareş Bogdan.