Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), Rareș Bogdan, a adus în atenția publicului situația candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei, în contextul discuțiilor despre posibila sa retragere. Înaintea ședinței coaliției, Bogdan a subliniat că, deși momentan nu s-a discutat oficial despre retragerea lui Cîrstoiu, subiectul va fi abordat dacă va fi necesar.

În ciuda zvonurilor și a presiunilor din partea unor membri ai coaliției, Rareș Bogdan l-a apărat pe Cîrstoiu, declarând: „e foarte bun. Nu a scăzut deloc, ci a crescut”. Acesta a negat, de asemenea, orice discuție despre susținerea lui Nicușor Dan, actualul primar, pe care l-a descris drept „o calamitate pentru București”.

Conversațiile în PSD, desfășurate luni dimineața, relevă o posibilă reconsiderare a sprijinului pentru Cîrstoiu, având în vedere prestația sa până în prezent și poziția sa în sondajele de opinie, unde se clasează pe locul trei. Liderii coaliției par să fie îngrijorați de perspectiva electorală a candidatului, descriindu-i campania ca fiind „dezastruoasă”.

În pofida acestor discuții, Rareș Bogdan menține un discurs de susținere față de Cîrstoiu, indicând o poziție fermă din partea PNL: „Dacă suntem oameni serioși, îl susținem să câștige alegerile”, a precizat el. De asemenea, a menționat că în coaliție se va discuta și situația din alte regiuni, precum Satu Mare și Mureș.