Reclamă
Reclamă

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a criticat decizia premierului Marcel Ciolacu de a organiza consultări cu toate partidele politice, făcând referire la o „chestiune de eleganță” care ar fi trebuit respectată în procesul de negociere.

„Cu respect, eu știu potrivit Constituției, chiar dacă nu suntem un regim prezidențial de tip francez, nici american, dar rolul președintelui este extrem de important. Domnul premier s-a grăbit; eu știu că consultările sunt ale președintelui. Putea vorbi de dialoguri de seară, nu le-am văzut când noi am hotărât comasarea. Era frumos că, dacă întrebăm partidele din parlament, s-o fi făcut și atunci, era chestiune de eleganță,” a declarat Rareș Bogdan pentru Digi24.

Acesta a susținut că alegerile prezidențiale ar trebui să aibă loc la termen, în luna noiembrie, subliniind importanța faptului că toate partidele susțin acest lucru. Bogdan a mai menționat că planurile inițiale de a organiza prezidențialele în septembrie nu mai sunt valabile din cauza deciziei Coaliției PSD-PNL de a merge cu candidați separați.

Reclamă

„E mult să spunem consultări, sunt discuții de dimineață între premier și reprezentanții partidului. Noi considerăm că alegerile trebuie să fie la termen pentru ca ei să-și poată prezenta proiectele. Am avut o discuție pentru alegeri devansate cerute în septembrie. Era vorba ca lista să obțină 50 plus unu și proiectul începând cu data de 10 iunie să fie președinte-premier în tandem, respectiv liste comune la parlamentare. Cele două partide au luat decizia să meargă cu candidați proprii și singuri în alegeri, deci înțelegerea a devenit caducă. Au fost 243 de secții unde de la opt la 12 zile s-a suspendat procesul de învățare, dar asta e doar o chestiune. Din punctul meu de vedere, nu trebuie să mergem pe capriciile nimănui. Nu e preocuparea românilor asta,” a precizat Rareș Bogdan.

În contextul negocierilor de la Guvern de luni, Rareș Bogdan a făcut și o remarcă ironică la adresa premierului Ciolacu, afirmând că acesta „va avea posibilitatea să bea o cafea mâine la Guvern” cu Diana Șoșoacă. Liberalul a reiterat importanța respectării Constituției și programării alegerilor în mod corespunzător.

„În noiembrie, decembrie turul doi, dar mergem pe Constituție. E normal să puneți ca scenariu de lucru, deocamdată am văzut că lângă PSD e doar AUR. În rest, celelalte partide au mers pe aceeași logică – USR, REPER, Forța Dreptei, inclusiv UDMR care au venit cu un mesaj prin domnul Cseke; toate s-au exprimat, inclusiv doamna Șoșoacă, cu care Ciolacu va avea posibilitatea să bea o cafea mâine la Guvern. Foarte interesantă această întâlnire. Ei s-au exprimat pentru noiembrie. Pe mine mă preocupă mai mult problemele economice și neconsultarea partenerilor sociali pe anumite reglementări care se adoptă în Guvern sub directa supraveghere a premierului. Sunt mult mai îngrijorat de asta decât că se organizează alegeri după cum vrea un domn capricios,” a afirmat Rareș Bogdan.

În încheiere, liberalul a afirmat: „PNL s-a lăsat luat în brațe, e momentul să ne trezim și să fim PNL și să avem mare grijă de ce înseamnă principiile dreptei conservatoare și să nu ne mai lăsăm fermecați de cântecul de sirenă al PSD. L-am trimis pe Predoiu și avem încredere în el. Să ne ocupăm de problemele reale și să renunțăm la această discuție politicianistă. Dacă Dumnezeu ne dă minte și încetăm să mai discutăm pe subiecte false, fără relevanță, cred că putem să hotărâm săptămâna asta și să ne ocupăm de lucrurile importante pentru români.”

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro