Protestul pentru Sorina Pintea a stârnit tensiuni

Astăzi, în jurul orei 17.00, a fost organizat un protest în Baia Mare pentru susținerea fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea. La manifestație au participat aproximativ 50 de persoane, printre care angajați ai Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, dar și câțiva jurnaliști și politicieni locali.

Acest protest l-a revoltat pe europarlamentarul Rareș Bogdan care nu este deloc impresionat de starea fostului ministru, chiar dacă aceasta prezintă o situație precară. Vicepreședintele PNL spune că drepturile trebuie respectate, însă ceea ce a demarat protestul nu este decât o „jelanie naţională” pentru o persoană acuzată că a luat şpagă.

„Eu ştiu un singur lucru: că niciun funcţionar public, niciun om politic, nicium om ales într-o funcţie publică sau desemnat într-o funcţie publică nu trebuie să ia şpagă. Dacă într-adevăr doamna Pintea a luat 120.000 de lei şpagă şi a mai luat şi alte sume prin domnul Liviu Pop sau separat, nu ştiu, este ruşinos că o ţară întreagă a ajuns să plângă. Sigur că sunt de acord, ca orice liberal, că drepturile civile trebuie respectate, că drepturile oricărui inculpat trebuie respectate, dar în acelaşi timp, repet, faptul că o ţară întreagă a ajuns să facă jelanie naţională, uitând că totuşi doamna Pintea este acuzată că a luat şpagă din banii pe care trebuiau să-i primească oamenii pentru medicamente într-o acţiunea de a stopa pandemia de coronavirus arată cât de bolnavă este România”, a declarat Rareş Bogdan la Antena 3.

Cum a ajuns Sorina Pintea în arest

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile săptămâna trecută, fiind acuzată de luare de mită. Sumele de 10.000 de euro și 120.000 de lei au fost oferite fostului ministru pentru a facilita câteva achiziții, acestea reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract.

Distribuie