Rareș Bogdan, europarlamentar, a transmis un mesaj în care ridică o serie de neînțelegeri cu privire la epidemia de coronavirus și la restricțiile impuse de Guvern. Acesta precizează faptul că politicienii răspund pentru deciziile lor, mai ales în astfel de situații când este pusă în jos viața și sănătatea a mii de oameni.

”Politicienii sunt responsabili pentru deciziile care afectează populația, iar într-o țară normală, spre care tindem, dacă ei dau chix, răspund. Însă în problema epidemiei care ne schimbă obiceiurile, forțându-ne să ne adaptăm unei situații pe care nimeni nu o dorește, deciziile responsabile presupun și o atenție mărită a celor care trebuie protejați.

Când delegă parlamentarilor, președintelui sau demnitarilor locali suveranitatea, cetățeanul le dă puterea de a-i proteja interesele, le face onoarea de a-i alege să-l reprezinte.

Nu a dorit nimeni să se ajungă aici. Niciunui guvern responsabil, interimar sau nu, nu-i trece prin minte să restricționeze dreptul la liberă circulație sau să închidă școlile fără vreun motiv întemeiat, ce vizează securitatea națională. (…)

Ei bine, un guvern responsabil trebuie să-i protejeze pe toți. Chiar și împotriva voinței celor care văd doar conspirații mondiale și își descoperă brusc valențe de anarhiști romantici. Dar dacă ei se înșală? Dacă acest virus este pe atât de periculos pe cât se afirmă? Cine își asumă acest risc?

Ce ne costă? Ce cântărește mai greu, o pierdere economică sau 1000 de vieți? Merită să trimiți un copil la școală știind că există un risc să interacționeze cu un coleg bolnav? Ce e mai grav, să rămână în urmă cu materia și să-și subțieze șansele de a intra la Medicină sau să se îmbolnăvească?”, a scris Rareș Bogdan pentru Digi24.