Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a lansat un atac fără precedent la adresa Austriei, acuzând-o că face jocul Rusiei.

Potrivit acestuia, Austria are o relație privilegiată cu Moscova, ceea ce influențează decizia acesteia în privința aderării României la spațiul Schengen.

Bogdan a subliniat că este esențial ca România să folosească toate metodele disponibile pentru a determina Austria să accepte aderarea țării noastre cât mai rapid.

România, un partener cheie al UE și NATO

Rareș Bogdan a subliniat că România este un partener cheie al Uniunii Europene și NATO și că aderarea la spațiul Schengen ar întări acest statut.

El a subliniat importanța țării noastre în ceea ce privește frontiera estică a NATO și agitația din Balcani. Bogdan a subliniat că România are multe atuuri care trebuie exploatate și că nu ar trebui să ne ferim să folosim niciun fel de metodă pentru a ne apăra interesele.

Acuzații la adresa lui Karl Nehammer

Rareș Bogdan a criticat și cancelarul Austriei, Karl Nehammer, afirmând că acesta a făcut declarații false și mincinoase în legătură cu migrația. Bogdan a subliniat că fenomenul migrației nu are legătură cu România sau cu rutele din Bulgaria și România și că România trebuie să-și impună punctul de vedere în cadrul Consiliului JAI.

El a afirmat că situația este diferită față de acum 10 luni și că oficialii români trebuie să diversifice metodele de presiune asupra Austriei pentru a-și apăra interesele.

Scandalul cu Karl Nehammer

Karl Nehammer, cancelarul Austriei, se confruntă cu un scandal intern în urma unei înregistrări postate pe Twitter. În înregistrare, Nehammer a declarat că majoritatea copiilor săraci ar putea primi o masă ieftină la McDonald’s.

Această declarație a stârnit indignarea în Austria, oamenii considerând că Nehammer disprețuiește poporul și că este ignorant. Liderii politici și-au exprimat dezacordul față de declarațiile cancelarului, acuzându-l că nu are empatie față de cetățeni și că arată adevărata sa față.

Perspectivele politice în Austria

Scandalul cu Karl Nehammer a avut un impact semnificativ înaintea alegerilor parlamentare din Austria. Liderul partidului SPÖ, Andreas Babler, a declarat că în înregistrare se poate vedea cum ar putea fi guvernul într-o posibilă coaliție „negru-albastră”.

Babler a subliniat că declarațiile lui Nehammer cu privire la salarii, pensii și sistemul de sănătate sunt dezamăgitoare și că o persoană care nu își respectă propriul popor nu ar trebui să facă parte dintr-o coaliție guvernamentală.

Alți lideri politici, precum Karin Stanger de la Verzi, au condamnat declarațiile cancelarului și au cerut găsirea de soluții pentru problemele ridicate.