Legea care obligă șoferii să-și echipeze mașinile corespunzător pentru perioada rece a anului, specifică în mod clar cum trebuie să fie indicatorul de legalitate al anvelopelor de iarnă, conform RAR.

În lege se utilizează termenul „anvelope de iarnă”, iar acestea pot fi identificate prin prezența în lateral a literelor M și S. Indiferent de forma M+S, M.S ori M&S. Inscripția fiind, de altfel, singurul criteriu prin care se certifică omologarea anvelopei și legalitatea sa, potrivit OG 5/2011.

Conform precizării Registrului Auto Român (RAR), cauciucurile all-season ori mixte nu sunt asimilate celor de iarnă

Anvelopele de iarnă sunt făcute din cauciuc special care poate oferi aderență adecvată în perioadele cu temperaturi scăzute sub 7 grade ori când carosabilul este acoperit de polei, gheață sau zăpadă.

Potrivit RAR, anvelopa all-season, din punct de vedere tehnic, nu este potrivită pentr utilizarea pe întreg parcursul anului. Cel puțin nu pentru clima României, ci mai degrabă acest tip de anvelopă fiind recomandat țărilor cu climă mai temperată.

Denumirea comercială „all-season” nu definește exact tipul de anvelopă omologată pentru iarnă așa cum prevede Ordonanța de Guvern nr. 5/2011.