Un rapper suedez, C. Gambino, desemnat luna trecută artistul hip-hop al anului în Suedia, a fost ucis într-un schimb de focuri între bande criminale la Göteborg, a anunţat poliţia suedeză, relatează AFP.

Rapperul, pe adevăratul său nume Karar Ramadan, în vârstă de 26 de ani, a fost victima unor focuri de armă trase într-o parcare marţi seara, a anunţat miercuri poliţia.

„Poliţia a deschis o anchetă cu privire la crimă. Nimeni nu a fost arestat încă”, a precizat poliția într-un comunicat, potrivit News.ro.

Crima „are legătură cu un conflict între bande”, iar rapperul era cunoscut poliţiei, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

Imagini de la faţa locului surprind urme de gloanţe într-o uşă a parcării.

C. Gambino şi-a lansat ultima piesă, „Sista Gang”, pe 31 mai. Piesa a fost ascultată de 700.000 de ori pe Spotify.

„Era unul dintre cei mai mari în hip-hopul suedez”, a declarat agenţiei suedeze de presă TT un expert în muzica suedeză, Petter Halle.

Moartea artistului este „o lovitură grea dată scenei hip-hop din Göteborg şi din întreaga Suedie. Cel mai tragic este că el s-a îndepărtat de ceva vreme de lumea criminală”, a adăugat el.

Alt rapper suedez celebru, Einar, a fost împușcat mortal într-un schimb de focuri între bande criminale în octombrie 2021.