Reclamă

Atunci când vorbim despre problemele ginecologice este necsar să subliniem faptul că nu este în nici un caz indicată tratarea ”după ureche” a niciunui ”disconfort” sau chiar diagnostic pe cre îl putem avea. Medicul specialist ne va îndruma exact către tratamentul adecvat în funcție de gravitatea problemei.

Este ideal însă să nu negăm că medicina naturală are o serie de formule care s-au dovedit a da rezultate excelente. Și în acest caz, orice tip de adjuvant trebuie administrat doar la îndrumarea unui specialist.

În cazul rănilor pe col uterin, situația este una extrem de sensibilă. Dacă apelăm în aceste cazuri la medicină naturistă,este necesar să utilizând produse blânde, care nu ne-ar afecta sensibilitatea și mai mult. Printre acestea se află propolisul, ceaiul din plantă traistă ciobanului sau cel din coadă șoricelului.

”Recomand aplicarea de ovule cu propolis, câte unul seară la culcare, timp de o săptămână. Există și supozitoare cu extract de propolis, rășînă de conifere și ceară de albine. Propolisul este recunoscut pentru acțiunea să antimicrobiană, antifungică, cu proprietăți regeneratoare. Extractul din rășînă de conifer are acțiune cicatrizantă, antiseptică, antioxidantă. Persoanele care au alergie la produsele stupului trebuie să evite acest produs. Este indicată și pulberea de traistă-ciobanului. Se administrează câte o linguriță de trei ori pe zi, înainte de masă. Are proprietăți antihemoragice și este benefică în numeroase afecțiuni ale aparatului genital feminin. Se mai poate face un amestec din părți egale din următoarele plante: coadă–șoricelului, coadă-calului, sunătoare, crețișoară. Se pun 4 linguri din acest amestec în jumătate de litru de apă. Se lasă ibricul pe foc până ajunge la punctul de fierbere. Apoi se lasă la infuzat timp de 5 minute. Se bea câte o cană pe zi, iar cu restul de ceai se fac spălături vaginale. Ceaiurile sunt contraindicate femeilor însărcinate,” spune dr. Rareș Simu, specialist în Imunologie.

De asemnea, pentru spălăturile vaginale susține medicul specialist, este indicat să folosim ceaiul de pelin.Un antioxidant  care va acționa blând asupra țesutului.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro