Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei și apropiat a lui Putin, a vorbit despre starea de sănătate

Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei și apropiatul lui Putin, a revenit în mediul public. Iar primul subiect abordat nu a fost războiul, după cum și-a obișnuit publicul, ci starea sa de sănătate. În ultimele săptămâni, s-a vehiculat că ar fi fost otrăvit.

Și ce alt loc să-și țină „fanii” la curent despre starea lui de sănătate, dacă nu platforma Telegram, acolo unde este destul de activ.

În cele mai bine de 12 luni de când a început războiul, liderul cecen a folosit această rețea de socializare pentru a răspândi propagandă rusă. Nu au lipsit însă nici declarațiile controversate despre invazia din Ucraina și siguranța că Putin va ieși biruitor din acest conflict armat.

Mesajul lui Kadârov a fost de data aceasta îndreptat către „dușmanii” săi. Mai exact, a făcut referire la cei care au vorbit în ultimele săptămâni, în care el a fost neobișnuit de absent, despre starea sa de sănătate. S-a crezut că omul lui Vladimir Putin a fost otrăvit și că se zbate între viață și moarte.

Nimic mai fals însă, spune liderul cecen. El a susținut că se simte minunat și chiar în formă. Astfel că din rutina lui zilnică nu lipsește mișcarea, semn că face eforturi să nu-și piardă abilitățile fizice.

Celor care au speranța că sunt bolnav în fază terminală, îmi pare rău să vă dezamăgesc. Dar sunt sănătoas și plin de energie. Ca și până acum, fac sport, merg la munte, unde fac drumeții, rezolv probleme importante ale dezvoltării republicii”, a scris Kadîrov, miercuri, pe canalul său Telegram.

Mulți dintre apropiații lui Putin, care s-au opus războiului, au murit în mod misterios

Informațiile că Ramzan Kadîrov ar fi fost otrăvit nu au surprins însă, pe nimeni. Mai ales că în ultimul an, mulți foști apropiați ai lui Vladimir Putin sau persoane cu funcții importante din Federația Rusă, au murit în mod misterios. Cei mai mulți au îndrăznit înainte să critice războiul din Ucraina. Iar pentru lipsa lor de susținere față de liderul de la Kremlin, pare că au fost și pedepsiți.

Nu putea însă să fie și cazul liderului Cecen, care a devenit un aliat de seamă al șefului de stat de la Moscova și un propagandist deja renumit.

Share.