Dictatorul cecen, Ramzan Kadîrov, și-a numit nepotul, Adam Cerhigov, în funcția de ministru al Transporturilor în guvernul de la Groznîi. Funcția era ocupată anterior de tatăl lui Cerhigov. Potrivit declarațiilor lui Kadîrov, noul ministru este calificat și are multă experiență în diverse domenii.

„Chiar dacă este tânăr, el are multă experiență în calitate de coordonator în mai multe domenii și deține toate abilitățile profesionale necesare pentru îndeplinirea calitativă a rolului de ministru”, a afirmat Kadîrov în ședința de numire oficială.

Agelea lui Adam Cerhigov rămâne secretă, iar informațiile publice despre activitățile sale anterioare sunt limitate. Totuși, el face parte dintr-o familie cu legături puternice în guvernul cecen, tatăl său fiind soțul surorii mai mari a lui Kadîrov, iar fratele său conducând serviciul poliției rutiere din Cecenia din 2017.

Numirea nepotului său în funcția de ministru continuă o serie de decizii prin care apropiații lui Kadîrov sunt plasați în funcții înalte în guvernul cecen. Aceasta este deja a doua oară în jumătate de an când funcții importante sunt transmise în cadrul familiei Kadîrov. În prezent, cel puțin nouă rude din familia Kadîrov ocupă poziții cheie în administrația cecenă.

Recent, Ramzan Kadîrov și-a numit ginerele în funcția de premier. Presa rusă a relatat de asemenea că liderul cecen suferă de necroză pancreatică de mai bine de cinci ani, afecțiune ce poate fi fatală. Starea sa de sănătate a stârnit îngrijorări printre oficialii ceceni, care au început să pregătească un plan de succesiune pentru a asigura stabilitatea în regiune.