A fost agitație în spațiul public, după ce s-a scurs un amendament la măsurile fiscale ale Guvernului prin care Pilonul II de pensii ar urma să fie privatizat. Marcel Ciolacu a spus clar ce se va întâmpla și ce a reprezentat, de fapt, documentul.

Marcel Ciolacu a spus dacă rămân sau nu românii fără Pilonul II de pensii

În ziua în care Marcel Ciolacu a mers în Parlament să-și asume responsabilitatea pentru pachetul de măsuri fiscale, negociat în ultimele luni în Guvern, a apărut o informație care a pus pe jar presa și românii de pretutindeni.

Este vorba despre un amendament care a fost descris drept o tentativă de naționalizare a Pilonului II de pensii. Cu alte cuvinte, banii românilor, pe care ar putea să-i acceseze doar la bătrânețe.

Mai exact, dacă ar fi fost adoptat, Pilonul II de pensii nu ar mai fi fost obligatoriu. În plus, cei cu vârsta de peste 45 de ani ar fi trebuie să se reînscrie pentru el, până la o anumită dată limită.

Iar în cazul în care românii vizați nu ar solicita acest lucru, fiecare contribuabil ar merge automat la pilonul public de pensii.

După ce informațiile, cât și documentul, care nu era semnat de vreun partid politic, a circulat în presă, Marcel Ciolacu a venit și cu o primă reacție.

Prim-ministrul României neagă că în pachetul pe care și l-a asumat a fost inclusă o astfel de măsură. În plus, nici nu s-ar fi discutat despre acest lucru.

Nu a fost nicio discuție despre Pilonul II de pensii. Eu cu Nicolae Ciucă nu am discutat așa ceva. Domnul Boloș nu ne-a prezentat niciun amendament în acest sens. a declarat Ciolacu pentru Digi24.

Până în acest moment, nu este cunoscut nici cui i-a aparținut acel document, dar nici cine l-a „scurs” în spațiul public. Guvernul a dat asigurări că forma finală a pachetului de măsuri fiscale și bugetare va fi făcut publică curând.