Primarii din România au cu ce se lăuda atunci când vine vorba de veniturile pe care le încasează.

Primarii din România nu se plâng atunci când vine vorba de salarii. Este și cazul primarului general al Capitalei, Nicușor Dan.

Aleșii locali nu au avut cum să se plângă de salariile pe care le-au primit niciodată. Mai mult, la finalul lunii septembrie, Camera Deputaților a votat creșterea salariilor din administrația locală, inclusiv a primarilor. Așadar, aceștia vor primi lunar, în plus, 2.000 de lei.

Ce salariu are Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, conduce Bucureștiul de la finalul anului 2020. Conform declarației de avere pe care a completat-o anul acesta, Nicușor Dan deține un teren intravilan la Predeal, de aproximativ 7.500 de metri pătrați. De asemenea, acesta mai are o mașină trecută în declarația de avere destul de veche: un Citroen fabricat în 1986.

În ceea ce privește venitul acestuia, Nicușor Dan a câștigat în 2021 un venit de 186.120. Asta înseamnă că lunar, Nicușor Dan aduce în casă frumoasa sumă de 15.510 lei.

Primarul Clujului, Emil Boc, se află deja la al cincilea mandat. Acesta deține 10 terenuri intravilane și forestiere în județul Cluj. Mai deține o casă, o casă de vacanță și un apartament, tot în Cluj.  În bancă, Boc are circa 540.000 de lei, 6.200 de dolari și puțin peste 33.000 de euro.

Potrivit declarației sale de avere, primarul Clujului încasează venituri din mai multe părți, după cum urmează:

Emil Boc, un primar bogat

Primarul din Cluj încasează venituri din mai multe surse, astfel:

9.600 de euro – Comitetul European al Regiunilor

164.460 de lei – Primăria Municipiului Cluj-Napoca

71.490 de lei – Universitatea Babeș Bolyai

303 lei – Agenția Națională de Integritate.

Primarii din România au cu ce se lăuda atunci când vine vorba de veniturile pe care le încasează.

Acestea au fost doar două exemple de venituri ale unor primari din țară. Majoritatea edililor, fie că se află în fruntea unui oraș mare sau nu, câștigă sume frumoase de bani.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.