Raluca Turcan, preşedinta PNL Sibiu, a exprimat o poziţie fermă împotriva deciziei unor primari de a părăsi PNL pentru PSD, catalogând această migraţie ca fiind „o acţiune politică greşită” ce afectează coaliţia de guvernare şi pune în pericol proiectele majore destinate dezvoltării ţării.

Aceste schimbări partinice, potrivit declaraţiilor ei, nu sunt motivate de interesul comunităţilor locale, ci de presiuni şi posibile şantaje, aspecte considerate inadmisibile într-un stat membru al UE și în cadrul relaţiilor dintre partenerii de guvernare.

Plecarea unor primari de la PNL la PSD este o acţiune politică greşită, care slăbeşte actuala coaliţie de guvernare şi pune în pericol realizarea proiectelor majore pentru ţară,” a indicat Turcan în declaraţii pentru News.ro. Aceasta a subliniat că traseismul nu doar că subminează PNL, dar afectează întregul peisaj politic şi economic al ţării, având în vedere rolul crucial al administraţiilor locale în implementarea proiectelor de investiţii.

Turcan a mai adăugat că această situaţie nu este dictată de lipsa sprijinului guvernamental pentru proiectele locale derulate sub egida PNL, contrar posibilelor argumente ale primarilor migratori.

Nicolae Ciucă, preşedintele PNL la nivel naţional, şi-a exprimat şi el dezaprobarea faţă de acest fenomen, evidenţiind bulversarea şi incertitudinea creată în rândul electoratului local prin aceste schimbări neprevăzute. Criticile liderilor PNL punctează o îngrijorare crescândă în ceea ce priveşte stabilitatea şi coerenţa politicii interne, în special în contextul apropiatelor alegeri.

Declarațiile lui Turcan și Ciucă evidențiază tensiunile din cadrul coaliției de guvernare și îngrijorarea față de efectele traseismului politic asupra implementării proiectelor naționale și a stabilității politice.