Rafael Nadal ar putea renunța la turneul londonez de Grand Slam, din cauza unor probleme de sănătate

Rafael Nadal și-a luat fanii prin surprindere și a anunțat că s-ar putea să se retragă de la Wimbledon 2022. Se pare că problemele de sănătate nu îi dau pace tenismenului și îi pun bețe în roate. Ultimul meci jucata a fost unul destul de greu pentru Rafael Nadal și nu știe dacă va putea merge mai departe în semifinalele turneul londonez de Grand Slam.

Rafael Nadal a ajuns în semifinalele de la Wimbledon 2022, după ce l-a învins pe americanul Taylor Fritz într-un meci lung, de cinci seturi. Chiar dacă a ieșit câștigător, meciul a fost unul extrem de greu pentru celebrul tenismen. Se pare că sportivul ar avea ceva probleme în zona abdomenului, care i-au provocat mari dureri în timpul meciului.

Rafael Nadal a mărturisit că în timpul partidei cu Taylor Fritz s-a confruntat cu durei mari de fiecare dată când servea. Acesta a fost de mai mult ori pe punctul de a cedat și de a renunța, chiar în timpul meciului. Cu toate acestea a rezistat până la final și s-a bucurat de victorie.

Rafael Nadal, anunțul cu care și-a șocat fanii! Tenismenul se retrage de la Wimbledon 2022
Social media

„Sunt îngrijorat”

De asemenea, Rafael Nadal a mai anunțat că este posibil să se retragă de la Wimbledon 2022 chiar dacă este la un pas de finală. Acesta nu vrea să mai tracă prin dureri sau să își pună sănătate în pericole, așa că va asculta de sfatul medicilor.

„Corpul meu e bine, dar este ceva în neregulă cu abdomenul. De la 3-1 în primul set, de fiecare dată când serveam aveam un junghi acolo. Am crezut că nu voi putea termina partida. E adevărat că tatăl și sora mea mi-au tot cerut să abandonez. Dar energia publicului m-a ajutat, așa că vă mulțumesc.

Nu știu dacă voi participa în semifinale, am nevoie să mă informez, să îmi fac niște teste și trebuie să ascult de cei care se pricep. Este o decizie de jucător, dar și una de echipă. Când nu am o anumită problemă, dau de alta. Sunt îngrijorat pentru că știu ce dureri am avut și prin ce am trecut.”, a declarat Rafael Nadal, pentru Marca.

Distribuie

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.