Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență ( DSU), Raed Arafat, a vorbit despre stresul prin care a trecut în timpul pandemiei de coronavirus. Puțini știu aceste detalii.   

Raed Arafat a vorbit despre amenințările cu moartea pe care le-a primit în timpul celor doi ani de pandemie de coronavirus. În emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, șeful DSU a vorbit despre cele întâmplate.   

În timpul pandemiei, Arafat s-a confruntat cu o mulțime de amenințări cu moartea. Oficialul povestește că a fost nevoit să fie cu ochii în patru, chiar și pe străzi, neștiind dacă cei care îl amenințau vorbesc serios, sau nu.  

Raed Arafat, amenințat cu moartea

Arafat susține că erau grupuri organizate care se ocupau de trimiterea acestor mesaje. Textele erau de obicei injurii și amenințări care curgeau încontinuu în timpul emisiunilor și pe rețelele sociale. Arafat a fost nevoit să blocheze mesageria sa de pe Facebook pentru a opri aceste amenințări.   

„Nu, au încetat, erau momente și erau anumite emisiuni unde eu eram atacat și, în timpul ăsta, mesageria mea de pe Facebook, pe care am blocat-o, în final, curgeau înjurăturile și amenințările încontinuu în timpul acestor emisiuni. Unii colegi m-au atenționat pentru că nu știi niciodată ce nebun, în stradă, te agresează sau face ceva”, a spus șeful DSU. 

Raed Arafat, amenințat cu moartea! Șeful DSU: Nu știi niciodată ce nebun, în stradă, te agresează

Cine sunt cei care l-au amenințat pe șeful DSU

El a depus plângere penală pentru amenințările care păreau mai serioase, însă nu a putut să facă reclamații pentru toate, deoarece nu avea suficient timp. Potrivit lui Arafat, aceste amenințări nu veneau de la oameni de rând, singuri, ci veneau în calupuri organizate.  

„Cele care am depus plângere pe ele pentru că păreau mai veridice, dar în niciun caz n-am putut să stau și să fac reclamații pentru că aș fi lăsat munca și stăteam să fac așa ceva, normal că am ignorat, pentru că era clar că erau niște grupuri de oameni organizați să facă acest lucru. Aceste mesaje nu veneau de la populația de aici, separat, ci veneau în calupuri clar organizate”, a declarat Raed Arafat.  

Șeful DSU a mai explicat că nu s-a aflat, însă, cine a organizat aceste amenințări împotriva lui. De asemenea, a mai menționat că nu s-a obosit să caute, pentru că oricum era imposibil de găsit ceva.