Reclamă
Reclamă

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, le-a transmis angajaților din subordine să nu lase oamenii să intre în spaţii închise, cum ar fi stadioanele, la festivaluri, în timpul codului roşu de caniculă, el precizând că vremea extremă vine şi cu vijelii, iar riscul este foarte mare.

Vremea extremă din ultima perioadă a însemnat nu doar temperaturi caniculare, ci și furtuni puternice, cu căderi de grindină, iar astfel de situații pot reprezenta un pericol pentru cei care sunt surprinși de astfel de fenomene meteo la evenimente în aer liber, spune șeful DSU.

Raed Arafat cere inspectoratelor pentru situații de urgență din țară să ia măsuri pentru ca oamenii să nu intre, pe cod roșu, în spaţii închise, precum stadioanele. „Atenţie foarte mare la festivaluri! Și rugămintea pentru inspectoratele pentru situaţii de urgenţă: unde sunt festivaluri, la sesizarea că există cod roşu sau cod portocaliu cu grindină, în timpul unui festival, să luaţi măsurile ca să limitați expunerea oamenilor şi să nu avem situaţia în care oamenii să se panicheze şi să fugă, să avem alte situaţii în timpul festivalurilor, cum s-a întâmplat la un concert la Bucureşti, recent. A fost oprit când s-a anunţat că va fi cod roşu. Și acest lucru vă rog să vi-l asumaţi. Nu lăsaţi oamenii să intre, sub cod roşu, în spaţii închise, adică în stadioane și așa mai departe. Deci riscul e foarte mare, și mai ales către după-masă, riscul vijeliilor”, a adăugat Raed Arafat.

Reclamă

În concluzie, vremea extremă, care include temperaturi caniculare și furtuni violente, impune măsuri stricte de siguranță la evenimentele publice. Autoritățile sunt îndemnate să prevină accesul în spațiile închise în timpul codului roșu pentru a proteja populația de riscurile asociate.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro