Raed Arafat este șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Acesta a anunțat, recent, că România se va confrunta cu un nou val de infectări, după perioada sărbătorilor de iarnă. Totodată, acesta a mai menționat faptul că se vor impune o serie de noi restricții, începând cu săptămâna viitoare.

Se anunță al 5-lea val de infectări?

Raed Arafat a mărturisit că noua variantă a virusului, respectiv Omicron, va fi cauzatoarea valului 5. Se spune că această nouă variantă a virusului este mult mai contagioasă decât Delta.

Raed Arafat a făcut anunțul de care se temeau toți românii. Ce restricții intră în vigoare, după Sărbători
Medicover

 „E posibil ca luna Ianuarie să fie pentru România o lună în care va începe o creștere a cazurilor, după sărbători, ca urmare a deplasărilor… . E posibil să vedem ce am văzut și după perioada verii, adică o creștere nouă a cazurilor și un val nou”, a declarat Raed Arafat la un post de televiziune.

Care sunt noile restricții care se vor impune pe teritoriul României?

Noile restricții care vor fi impuse încă nu sunt cunoscute sută la sută. Momentan, sunt luate în discuție de către autorități, urmând a fi anunțate săptămâna ce urmează. Cu toate acestea, s-a discutat despre măsura condiționării intrării în țară chiar și în cazul persoanelor vaccinate. Ce presupune acest lucru? Ei bine, toate persoanele care vor intra în România, indiferent că sunt vaccinate sau nu, trebuie să prezinte la aeroport un test PCR negativ.

,,Săptămâna viitoare, măsurile care trebuie luate de România în continuare va fi tema de analiză la nivelul INSP-ului și al Ministerului Sănătății. Măsurile vor fi adaptate pe baza datelor care tot vin, din zi în zi se schimbă și vin date suplimentare„, a mai declarat Raed Arafat.

De asemenea, Raed Arafat a mai mărturisit că, pentru moment, România se află într-o situație favorabilă. Ei bine, România nu are zboruri directe către Africa de Sud. Africa de Sud este zona este cel mai mult afectată de Omicron.