Secretarul de stat şi Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat încearcă să ajute toţi românii în lupta împotriva coronavirusului. Acesta a explicat, în cadrul unui interviu, care este rutina lui personală de igienă pentru a evita contactul cu coronavirusul.

Raed Arafat a fost invitat în emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena 3, iar acolo a răspuns întrebărilor legate de noul coronavirus şi cum se pot feri oamenii de infecţie.

Reclamă

Care este rutina lui Arafat împotriva virusului

”Pantofii sunt scoși la intrarea în apartament. Hainele sunt și ele scoase și duse la spălat. Oricum, virusul nu se ia de pe haine. Decât dacă cineva a strănutat pe tine. Chiar și așa, tot o să moară. Nu rezistă pe haine. După ce m-am spălat pe mâini mă dezinfectez cu o soluție pe bază de alcool”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.

Potrivit lui Arafat, nu există transmiterea virusului prin intermediul alimentelor, astfel, alimentele pot fi consumate la fel ca până acum.

”Telefonul trebuie dezinfectat des. Cu șervețele umede și chiar cu soluții cu alcool, dacă are folie pe el. Fructele și legumele trebuie spălate. Șansa mare e să iei coronavirus de la cineva care strănută și tușește în fața ta. De pe suprafețe pe care le-au atins cei bolnavi”, a spus Raed Arafat.