În ziua de Crăciun, când majoritatea oamenilor transmiteau mesaje frumoase și pline de bucurie, Radu Vâlcan a ales să ofere o perspectivă diferită asupra experienței sale de copilărie din perioada comunistă.

Soțul Adelei Popescu și-a surprins urmăritorii de pe rețelele de socializare cu dezvăluiri emoționante despre viața sa și despre evenimentele tragice care au avut loc cu doar trei zile înainte de execuția lui Nicolae și Elena Ceaușescu.

O copilărie sfâșietoare în comunism

Radu Vâlcan a dezvăluit că ziua de 3 decembrie 1989 a fost una traumatizantă pentru el. Avea doar 12 ani și trăia într-o sărăcie extremă. El și prietenii lui, de vârsta sa, erau chinuiți de foame, hainele lor erau rupte, iar viitorul părea sumbru și nesigur. Acești copii erau doar „mucioși”, lipsiți de perspective și se confruntau cu frigul și foametea în blocurile dezolante ale comunismului.

Radu Vâlcan, dezvăluiri impresionante despre sărăcia pe care a trăit-o în copilărie: „Eram rupți de foame, cu hainele rupte. Niște mucioși”
Social media

Cu toate acestea, Radu Vâlcan a evoluat într-un mod impresionant de la acele vremuri de disperare. Aproape trei decenii mai târziu, el privește cu mândrie hainele sale rupte și nu mai simte frică de a vorbi cu copiii săi despre acele vremuri dificile.

El consideră că este important să transmită respectul față de trecutul care a făcut posibil progresul României și sacrificiile pe care strămoșii noștri le-au făcut pentru această țară. Radu Vâlcan încheie mesajul său pe Instagram cu o exprimare de recunoștință față de „România aceea curată și inocentă”.

Reacții emoționante din partea urmăritorilor

Postarea lui Radu Vâlcan a stârnit un val de emoții și compasiune în rândul urmăritorilor săi de pe rețelele de socializare. Un internaut a confirmat că și el, la fel ca Radu, a simțit pierderea și neclaritatea în acele momente tulburătoare, dar a păstrat speranța și a construit o altă realitate departe de țară. Cu toate acestea, acasă rămâne întotdeauna Romania, acea țară „curată și inocentă” a adolescenței sale.