Reclamă
Reclamă

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a afirmat că la secția 195 din strada Dimitrie Pompeiu, 922 de persoane au venit să voteze la alegerile locale de duminică, însă la sfârșitul procesului electoral au mai fost găsite doar 779 voturi. „PSD încearcă disperat să mușamalizeze rezultatul real”, a acuzat edilul.

„Au trecut peste 36 de ore de când se pune capacul peste cele 504 voturi dispărute din urne. Exemplific cu un caz simplu: la secția 195 în Pompeiu, 922 dintre voi au venit să voteze. La sfârșitul procesului electoral s-au mai găsit doar 779 voturi. Unde au dispărut voturile voastre? PSD încearcă disperat să mușamalizeze rezultatul real”, a scris Radu Mihaiu, joi pe Facebook.

Mihaiu a anunțat că, în urma renumărărilor efectuate în două secții, a recuperat 294 de voturi. Una dintre acestea este Secția nr. 352, unde cele 333 de voturi pe care le-a obținut Radu Mihaiu au fost inversate, în procesul verbal, cu cele ale unei contracandidate. Cei din secția de vot recunoscuseră greșeala și au cerut corectarea ei.

Reclamă

„Secția 352 a fost numărată. Incidentul documentat. Încheiem o zi lungă și grea, dar a meritat. 294 voturi de la voi au fost scoase la lumină. 294 voturi în plus din doar 2 secții renumărate azi. Însă nu am terminat. Mai sunt 30 de secții de renumărat. 30 de secții cu suspiciuni grave pe care PSD și PNL le țin sub capac pentru că știu și ei că pierd”, scrie Mihaiu, pe Facebook.

Într-o postare anterioară, Radu Mihaiu acuza nereguli la Secția 203, unde șapte voturi în favoarea sa ar fi fost amestecate prin alte teancuri, iar contracandidatul său, Rareș Hopincă (PSD), ar fi avut în realitate cu 25 de voturi mai puține decât se numărase inițial.

„Cu fiecare secție găsim seturi noi de nereguli. La Secția 203, pe lângă că s-au găsit încă 7 voturi valabile pentru mine amestecate printre alte teancuri, am descoperit și altceva mai grav. Erau și mai puține pentru contracandidatul PSD-ist, cu 25 mai puține decât se numărase inițial. Nu e de mirare că nu ieșeau cheile de control”, spune primarul.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro