Marți, 25 martie, în emisiunea ”Lumea lui Banciu”, moderatorul a vorbit despre restricțiile impuse de autorități și despre expunerea persoanelor care părăsesc domiciliul. Chiar și mersul la cumpărături sau la locul de muncă este un risc, Banciu făcând o statistică cu procente privind posibila răspândire a virusului.

”A ieși din casă și a te duce la serviciu înseamnă a-ți îmbolnăvi în fiecare zi cu 99% șanse toată familia. A ieși și a plimba câinele zece minute înseamnă un risc de a-ți îmbolnăvi cu 60% familia, în fiecare zi. A te duce să cumperi produse de strictă necesitate de la primul magazin și a te întoarce repede acasă, eventual să mai și dai ochii cu un polițist care îți cere hârtia aia, iarăși 60-70% șanse să te îmbolnăvești pe tine dacă ești singur, să-ți îmbolnăvești câinele, pisica, peștele din acvariu, pasărea din colivie”, a comentat Banciu, la B1 Tv.

Radu Banciu explică faptul că masca medicală nu este o metodă de a ne proteja de noul virus chinezesc.

”Tocmai s-a demonstrat că acest virus poate să reziste până la două săptămâni pe suprafețe și cu trei zile cum s-a spus până acum. (…) Nu ești salvat prin purtarea măștii. Masca este purtată incorect de 99,99% din populație. În momentul în care te duci să-și iei o sticlă cu apă, cu masca pe figură, masca se contaminează, hainele se contaminează, chiar dacă virusl nu se transmite nemaipomenit prin aer. Deocamdată știm asta… (…) Chiar dacă porți mască, în momentul în care intri în casă nu dezinfectezi tot de pe tine. Îți dai jos masca, ăsta e primul gest. Iar faptul că deja pui mâna pe mască este ca și cum n-ai purta-o”, a mai spus Radu Banciu.