Reclamă

Conform specialiștilor citați de MSN Health, apa este un amortizor de șoc, un purificator și un material de construcție celulară pentru organele noastre. Dacă bem apă suficientă, vom avea organe sănătoase și corpul nostru va funcționa normal. 

Puține persoane știu însă că și temperatura apei este extrem de importantă atunci când o bem. Omid Mehdizadeh, otolaringolog (ORL) și laringolog la Providence Saint John’s Health Center din Santa Monica, California, a vorbit despre acest lucru. Conform specialistului, unele cercetări științifice au demonstrat că apa fierbinte poate oferi un impuls suplimentar sănătății tale. Trebuie totuși să fii atent pentru a nu o bea mult prea fierbinte și a-ți produce leziuni. 

Mare atenție la băuturile fierbinți!

Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului a Organizației Mondiale a Sănătății a anunțat, pe de altă parte, că băuturile consumate foarte fierbinți, peste 65 de grade Celsius, sau 149 de grade Fahrenheit, pot provoca o boală extrem de gravă, și anume cancer esofagian. Societatea Americană de Cancer susține că în SUA băuturile calde se consumă de obicei la temperaturi sub 149 de grade. 

Multe persoane beau apă fierbinte dimineața, pe stomacul gol, pentru a slăbi. Ce nu știu acestea este că apa fiartă nu te face să slăbești. Aceasta însă îți poate crește senzația de satietate și te va ajuta să te simți mai sătul și să mănânci mai puțin. Îți vei obliga organismul să folosească energie suplimentară pentru a răci lichidele fierbinți sau pentru a le încălzi pe cele reci și astfel vei arde câteva kg în plus. 

Știi de ce ar trebui să bem apa fierbinte, ca pentru ceai?

Apa caldă este benefică pentru dantură

De asemenea, o băutură de apă fierbinte este foarte pună, folosită ca un remediu pentru nasul înfundat. Aburul din apa fierbinte te poate ajuta, de asemenea, la slăbirea congestiei și la desfundarea sinusurilor. Pentru a obține un efect garantat inhalați aburul înainte de a bea băutura.  

Un alt beneficiu important este că apa fierbinte este foarte bună pentru dinți. Dinții tolerează apa caldă mai bine decât apa rece, conform unui medic parodontist și nutriționist. Sanda Moldovan a declarat, conform Click.ro, că apa caldă este mai bună pentru dinți și restaurări dentare și se absoarbe mai ușor. 

„Anumite materiale de obturație albe se contractă ca răspuns la apa rece, determinând dezlipirea obturației de pe dinte”, explică Moldovan.  

Atenție, și de această dată, ca apa să nu fie prea fierbinte. Orice temperatură extremă poate fi dăunătoare pentru dinți.  


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro