Reclamă

În perioada sărbătorilor de iarnă se mănâncă foarte mult și foarte gras. De aceea, pentru a evita situații neplăcute, cum ar fi probleme digestive sau kilograme în plus, ar fi bine să ascultăm de sfaturile medicilor nutriționiști. 

Bineînțeles, este important să ascultăm de recomandările medicilor, pentru că sunt multe detalii pe care nu le cunoaștem. De exemplu, multe persoane consideră că slănina de porc este nesănătoasă și îngrașă foarte mult. Conform nutriționistului Mihaela Bilic, acest lucru nu este deloc adevărat. 

Slănina de porc, sănătoasă

Medicul explică faptul că slănina de porc este, de fapt, o sursă de hrăsime sănătoasă. Ca să înțelegem cât de sănătoasă este slănina, putem să o comparăm cu uleiul de măsline sau cu somonul. 

„Somonul cu picioare e… porcul de Mangaliţa. Mai aproape de uleiul de măsline şi de somon, slănina de porc e o sursă de grăsime sănătoasă. Şi de sezon”, a scris medicul Mihaela Bilic, pe pagina de Facebook. 

Pe lângă această informație pe care puțini români știau cunoscutul nutriționist, a postat și o strategie culinară pentru sărbători. Iată cum puteți mânca din, poate fără să vă simțiți rău sau fără să acumulați kilograme în plus. 

Puțini știu acest lucru! Ce conține, de fapt, slănina de porc. Cât de sănătoasă este

Strategie culinară pentru masa de sărbători

În primul rând, medicul spune că putem să mâncăm din toate bucatele, însă nu tot la o singură masă. Aperitivele se pot consuma dimineața ciorba și sarmalele la prânz, iar friptura și cozonacul la masa de seară. În cazul în care nu vă puteți abține și vreți să consumați din mai multe bucate la aceeași masă, puteți înjumătății porția. 

Un alt sfat important este că trebuie să facem pauze de două-trei ore între mese. În acest timp putem să ieșim la aer liber și să facem puțină mișcare. În cazul în care vom avea parte de un festin în orele premergătoare acestuia trebuie să consumăm iaurt sau o ciorbiță. De asemenea, și piftia este un fel de mâncare care conține foarte puține calorii. 

Preparatele din porc pentru aperitiv, cum ar fi Tobă, Lebăr Caltaboș Afumăturile. Acestea sunt concentrate în gust, grăsime și calorii. Din acest motiv trebuie să le tăiem în felii subțiri, iar dacă nu vrem să ne îngrășăm, ar fi bine să le mâncăm cu legume, nu cu pâine. 

Cum se gătesc corect sarmalele

În ceea ce privește salata de biof, aceasta este un aperitiv bogat în grăsime. De aceea trebuie să avem grijă la maioneza pe care o consumăm și, de asemenea, trebuie să o mâncăm fără pâine. 

„Sarmalele sunt un fel de mâncare complet și echilibrat, cu condiția să nu folosiți carne foarte împănată și să nu adăugați la fiert ulei vegetal.  Sarmalele nu trebuie să fiarbă în grăsime ca să fie gustoase, folosiți condimente, suc de roșii și zeamă de varză. Dacă au mult orez, nici de mămăligă nu mai e nevoie, un ardei iute ajunge”, a explicat medicul. 

Un alt truc este să folosim haine mulate, elegante și strânse pe talie. Acestea ne ajută să mâncăm mai încet și mai puțin.  


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro