Este foarte important să știm cât timp trebuie să ținem carnea în congelator, pentru a nu ne pune sănătatea în pericol. Puțini știu că produsele animale, carnea de porc, vită, pui, etc, trebuie congelată maxim trei luni. Carnea de miel, în schimb, rezistă la congelator doar două luni. De asemenea, pâine poate rezista la congelator timp de trei-șase luni.
În ceea ce privește șunca, aceasta se ține la congelator 2 luni. De asemenea, peștele se poate congela timp de șase luni, iar fructele, în funcție de forma lor, între 6 și 12 luni.
Legumele rezistă cel mai mult la congelare
Legumele rezistă cel mai mult congelate, undeva la 12 luni. Roșiile și piureurile de legume se congelează 6 luni. Mâncarea preparată rezistă în congelator după cum urmează: supele și sosurile: 3 luni, prăjiturile: 3-6 luni, pâinea: 3-6 luni, aluatul de pâine: 1 lună, iar produsele de patiserie: 3 luni. Lactatele pot sta congelate timp de 12 luni.
Este foarte important să știm cum să ne asigurăm că această congelare este eficientă. Trebuie să ne asigurăm că frigiderul răcește și congelează cum trebuie. Mai clar, temperatura optimă trebuie să fie de minus 18 grade.
De asemenea, congelatoarele funcționează mai eficient atunci când sunt pline, însă trebuie să evităm să le supraîncărcăm. Aerul trebuie să circule cum trebuie și temperatura trebuie să fie constantă. În niciun caz nu trebuie să punem în congelatoare alimente calde. Atunci când congelăm alimente mari, trebuie să folosim funcția de congelare rapidă.
Nu recongelați alimentele!
Putem să ne achiziționăm un aparat de vidat și să folosim pungi de vidat pentru a păstra aroma fiecărui aliment pe care îl băgăm în congelator. De asemenea, trebuie să folosim containere separatoare pentru a depozita alimente congelate. Atunci când congelăm lichide, trebuie să lăsăm spațiu între ele pentru a se extinde, astfel vor umple tot congelatorul.
Pentru a duce o viață mai sănătoasă trebuie să știm că e foarte important să nu recongelăm alimente. De asemenea, decongelarea în cuptorul cu microunde trebuie să se facă acoperit, pentru a evita contaminarea. Încă o regulă de aur este aceea conform căreia înainte să gătim, trebuie să ne asigurăm că mâncarea este decongelată.