Alocația de stat poate fi dată și după împlinirea vârstei de 18 ani. Iată cine poate beneficia de banii de la stat.

Puțini români știu că alocația de la stat se poate acorda și după împlinirea vârstei de 18 ani. Iată cine poate beneficia în continuare de acești bani. 

Deși alocația de la stat se acordă de obicei până la împlinirea vârstei de 18 ani, există o condiție care permite tinerilor să primească ajutorul și după această vârstă. Astfel, elevii care rămân în continuare la școală după împlinirea vârstei de 18 ani pot solicita alocația de la stat. 

Cine poate primi alocație de la stat după împlinirea vârstei de 18 ani

Elevii care au împlinit vârsta de 18 ani în timpul vacanței de vară nu vor primi alocația pe perioada acesteia, dar vor primi banii după ce anul școlar va începe. Pentru a primi alocația, elevii trebuie să aibă un dosar complet, care trebuie să conțină o cerere tip completată pe proprie răspundere, adeverința de elev, copia actului de identitate și extrasul de cont original, semnat și ștampilat. 

Puțini români știu asta! Cine poate primi alocație de la stat chiar dacă a împlinit 18 ani

Cererile trebuie să fie depuse în luna în care elevul împlinește 18 ani. Sumele plătite de ANPIS/Ministerul Muncii pentru alocația de stat pentru copii variază în funcție de vârstă. Aceste sume au crescut în ultimii ani. 

Ce valoare are alocația de la stat

Astfel, în prezent, copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap, primesc 631 de lei, în timp ce copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și tinerii peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale, primesc 256 de lei. Copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap, primesc și ei 631 de lei. 

Așadar, este important de precizat că tinerii primesc alocația și după împlinirea vârstei de 18 ani, dar asta numai în cazul în care continuă studiile liceale. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.