Mare atenție, români! Puțini știu că deodorantul ne poate afecta sănătatea. 

Deodorantul este un produs cosmetic folosit zilnic de către majoritatea oamenilor. De asemenea, persoanele cu un stil de viață activ tind să îl folosească de mai multe ori pe zi.Cu toate acestea, puțini dintre noi cunosc faptul că antiperspirantele conțin anumite substanțe chimice care ne pot afecta sănătatea. 

Potrivit dermatologului Amalia Anghel, serurile cu aluminiu prezintă un risc dacă sunt folosite des și pentru o perioadă îndelungată. Este important să alegem antiperspirantul sau deodorantul potrivit pentru nevoile noastre, iar cea mai mare problemă apare atunci când transpirăm excesiv. În condiții normale, putem utiliza un deodorant mai blând. 

Mare atenție la deodorantele pe care le folosiți!

Unele persoane suferă de hiperhidroză, care poate afecta interacțiunile sociale și activitățile zilnice. De asemenea, transpirația excesivă în zona axială poate provoca disconfort și poate uda hainele. În aceste cazuri, utilizarea diferitelor soluții, cum ar fi antiperspirantele, devine o necesitate. 

Cu toate acestea, există îngrijorări legate de utilizarea îndelungată și excesivă a antiperspirantelor cu substanțe chimice, cum ar fi aluminiul. Deși statisticile nu au arătat o legătură directă între utilizarea antiperspirantelor și cancerul la sân, este important să fim atenți la modul în care le utilizăm și la frecvența cu care le aplicăm. 

Pentru persoanele cu pielea sensibilă, este necesar să se utilizeze un antiperspirant special, dedicat acestor nevoi. Există o gamă largă de astfel de produse disponibile în farmacii și în categoria dermato-cosmeticelor. Pentru persoanele care transpiră excesiv și au pielea sensibilă, produsele cu alaun pot fi o soluție bună, deoarece au un risc redus de a provoca reacții adverse, mai explică dematologul, potrivit Antena 3. 

Colaj Substantial

Cum ne alegem antiperspirantul potrivit 

Atunci când alegem un antiperspirant, este important să ținem cont de mai mulți factori pentru a ne asigura că alegerea noastră este una potrivită pentru nevoile noastre. 

Primul lucru la care trebuie să ne gândim este tipul de piele pe care îl avem. Dacă avem o piele sensibilă, trebuie să optăm pentru un antiperspirant special dedicat, care să fie blând și să nu conțină substanțe iritante. De asemenea, dacă avem probleme cu transpirația excesivă, trebuie să ne orientăm către un antiperspirant care are efect de durată și care să prevină apariția mirosurilor neplăcute. 

Înainte de a achiziționa un antiperspirant, ar trebui să citim cu atenție eticheta produsului și să ne informăm cu privire la ingredientele sale. De exemplu, dacă suntem sensibili la aluminiu, ar trebui să evităm antiperspirantele care conțin acest ingredient. În general, antiperspirantele care conțin ingrediente naturale, precum uleiuri esențiale, sunt mai puțin iritante și mai prietenoase cu pielea. 

În final, ar trebui să ne gândim și la tipul de activitate pe care îl avem. Dacă suntem foarte activi, putem opta pentru un antiperspirant care oferă protecție pe termen lung și care este rezistent la transpirație. De asemenea, dacă avem probleme cu transpirația în anumite zone, cum ar fi axilele sau palmele, trebuie să alegem un antiperspirant care să fie special conceput pentru aceste zone. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.