Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat cu fermitate că autoritățile ruse vor reuși să identifice și să tragă la răspundere pe cei din spatele atacului terorist devastator care a avut loc luna trecută la o sală de concerte situată în apropierea Moscovei, atac ce a dus la pierderea a cel puțin 144 de vieți omenești.

Acesta a exprimat un angajament ferm în cadrul unei întâlniri a oficialilor din Ministerul de Interne, subliniind că „Cu siguranță vom ajunge la cei care au comandat atacul în cele din urmă”.

Evenimentul tragic a fost revendicat de gruparea teroristă Statul Islamic, mai precis de filiala sa din Afganistan, cunoscută sub numele de Statul Islamic Khorasan (ISIS-K), conform declarațiilor oficialilor americani. Aceștia menționează deținerea unor informații care confirmă implicarea acestei facțiuni. În contrapartidă, Rusia a adus acuzații împotriva Ucrainei, susținând posesia unor dovezi care leagă atacatorii de acest stat, o acuzație rapid respinsă de Kiev și catalogată drept „o prostie” de către Statele Unite.

Putin a subliniat durerea profundă resimțită de națiune în urma acestui atact, adăugând că „Am plătit un preț foarte mare” și că e necesară „o analiză a situației extrem de obiectivă și profesionistă”. Aceste declarații reflectă determinarea liderului rus de a face lumină în acest caz și de a aduce în fața justiției pe cei responsabili pentru această tragedie.