Apar noi informații despre planurile pentru 2023 ale lui Vladimir Putin. Există tot mai multe informații care demonstrează că după Ucraina, va ataca Republica Moldova.

Anunțul a fost făcut de șeful Serviciului de Informaţii şi Securitate de la Chișinău. Acesta a afirmat că un atac asupra Republicii Moldova nu mai este o posibilitate, ci o chestiune de timp.

Încă de la începutul războiului din Ucraina, Republica Moldova a fost în conflict direct cu Moscova. Oficialii de la Kremlin au făcut numeroase amenințări, dintre care unele vizând-o chiar pe Maia Sandu, președintele țării.

Întrebarea nu este dacă Federaţia Rusă va face o nouă ofensivă spre teritoriul Republicii Moldova, dar când se va întâmpla acest lucru: fie la începutul anului, ianuarie, februarie, fie mai târziu, martie, aprilie. , Alexandru Musteață, directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate pentru TVR.

De asemenea, Republica Moldova a fost o victimă colaterală a războiului din Ucraina. Din cauza bombardamentelor, mai multe orașe, inclusiv capitală, au rămas în pană de curent. În plus, în apropierea granițelor, au fost găsite mai multe proiectile explozive prăbușite. Din fericire, nu au existat victime.

Federația Rusă vrea să fie mai aproape de Transnistria

Scopul lui Vladimir Putin nu ar fi însă să-ți extindă controlul asupra teritoriului, ci să se conecteze cu regiunea pro-rusă din estul Republicii Moldova.

Din informaţia pe care o deţinem noi, Federaţia Rusă intenţionează să meargă mai departe. Având scopul de a crea o joncțiune cu regiunea transnistreană, care este teritoriul Republicii Moldova, şi atunci cu o claritate putem spune că da, ei au intenţia să ajungă aici, să se conecteze., a mai adăugat oficialul .

Amintim că Transnistria este o regiune auto-proclamată independentă de pro-ruși, de la granița dintre Republica Moldova și Ucraina.

Statul Transnistria nu este recunoscut oficial, ci doar de Federația Rusă și de alte state mici, apropiate rușilor. Populația pro-rusă din regiune a reușit să scape de sub controlul autorităților de la Chișinău în 1992, în urma unui război sângeros. Atunci, Moscova și-a trimis trupele pentru a-i ajuta pe rebeli.

În contextul războiului, au existat mai multe evenimente care au anticipat un posibil conflict. În Transnistria, mai fost mai multe explozii, iar auto-proclamatele autorități au dat vina pe Ucraina și Moldova.