Reclamă
Reclamă

Președintele Vladimir Putin nu s-a trezit în toiul nopții pentru a urmări dezbaterea prezidențială americană dintre Joe Biden și Donald Trump, iar Rusia nu va comenta politica internă a SUA, a declarat vineri Kremlinul. Putin a fost invocat adesea în discursul celor doi candidați la Casa Albă.

Putin şi-a afișat indiferența față de rezultatul alegerilor din noiembrie din SUA, iar purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, a menținut această linie, spunând că Rusia are lucruri mai importante pe care să se concentreze. „Ei bine, uite, nu cred că vă așteptați ca președintele Rusiei să-şi pună ceasul cu alarmă, să se trezească înainte de ivirea zorilor și să urmărească dezbaterile din Statele Unite ale Americii”, a declarat Peskov reporterilor atunci când a fost întrebat dacă Putin s-a uitat la dezbaterea prezidențiabililor din SUA.

Peskov a continuat: „Avem o mulțime de probleme care sunt cu adevărat importante pentru țara noastră, care sunt relevante pentru noi. Acestea sunt problemele cu care se ocupă președintele nostru. Dezbaterile din Statele Unite nu fac parte din principalele probleme de pe agendă”. Moscova a fost învinuită de Washington că s-a amestecat în alegerile prezidențiale din 2016, câștigate de Trump, încercând să le influențeze rezultatul.

Reclamă

Rezultatul alegerilor este important pentru Rusia, în ciuda încercărilor sale de a-l minimaliza, deoarece va determina amploarea angajamentului Washingtonului de a continua să sprijine Ucraina împotriva Moscovei și să o aprovizioneze cu arme americane avansate.

Într-un interviu acordat în februarie, Putin a declarat că este dispus să colaboreze cu orice președinte american, dar că îl preferă pe Biden pentru că este „o persoană mai experimentată, mai previzibilă, un politician de școală veche”.

La începutul acestei luni, Putin a declarat, ca răspuns la o întrebare adresată de Reuters, că Rusiei nu îi pasă cine va fi următorul președinte al SUA, deoarece acest lucru probabil nu va schimba nimic pentru Moscova. Dar el a spus că sistemul judiciar american a fost în mod clar folosit într-o luptă politică împotriva lui Trump.

Cu aproximativ 12 mențiuni într-o oră și jumătate, președintele rus Vladimir Putin a fost invocat în mod repetat de Joe Biden și Donald Trump în timpul dezbaterii de joi privind alegerile prezidențiale, în timp ce aceștia au concurat pentru a arăta cine este mai dur în politica externă.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro