Supermarketurile din Marea Britanie produc mai multe deșeuri de plastic, în ciuda promisiunilor de a reduce, sugerează o nouă cercetare, deoarece vânzările de „pungi de plastic” se ridică la 1,5 miliarde.

Comercianții cu au fost responsabili pentru mai mult de 900.000 de tone de deșeuri de plastic în 2018, potrivit unui raport comun al Agenției de Investigare a Mediului (EIA) și Greenpeace, lansat joi.

Șapte dintre cele mai mari 10 lanțuri de supermarketuri au raportat un tonaj mai mare de ambalaje din plastic în 2019 față de anul trecut, deși cifrele exacte pentru acest an nu au fost eliberate.

Comparativ cu anul 2018, anul acesta numărul de genți ecologice vândute a crescut cu aproximativ 25%, pe baza cotei de piață, se arată în raport.

Campaniile au declarat că această creștere a arătat faptul că pungile durabile sunt utilizate acum de mulți ca înlocuitor pentru pungile care se pot folosi o singură dată.

Pungile de plastic conțin mult mai mult plastic decât gențile de unică folosință, iar 1,5 miliarde au fost vândute în 2019. Acest lucru este echivalent cu 22 de pungi pentru fiecare bărbat, femeie și copil din lume.

„Este șocant să vezi că, în ciuda conștientizării fără precedent a crizei de poluare, cantitatea de plastic de unică folosință folosită de cele mai mari supermarketuri din Marea Britanie a crescut efectiv în ultimul an”, a declarat Juliet Phillips, campanie pentru EIA oceanică.

„Sondajul nostru arată că cei care comercializează aceste produse trebuie să întărească țintele pentru a conduce la reduceri reale ale ambalajelor și articolelor de unică folosință. Trebuie să abordăm cultura noastră de la rădăcină la rădăcina prin schimbarea sistemelor, nu schimbarea materialelor – înlocuirea materialul cu altul nu este soluția „.