Reclamă

Piure pufos de cartofi

  • 650 g cartofi albi
  • 300 ml lapte gras
  • 50 g unt gras la temperatura camerei camerei
  • Sare

Mod de preparare

  • Curățați și spălați bine cartofii, apoi tăiați-i în cuburi de mărime potrivită. Transferați-i într-o cratiță încăpătoare cu apă și sare
  • Atunci când cartoful se zdrobește foarte, foarte ușor, este gata. Luați de pe foc.
  • Pentru a pasă cartofii puteți folosi însă în siguranță mixerul de mâna cu palete pentru că acesta are o acțiune mult mai blândă și nu distruge celulele de amidon din cartofi.
  • În rețeta de față pur și simplu mixați sau pasați cartofii împreună cu tot laptele existent în vas. Nu se varsă nimic din lichid, ba chiar uneori se poate să mai adăugați lapte.
  •  Ultimul ingredient va fi untul, care trebuie să fie cât mai gras și la temperatura camerei. Acesta se pune după gustul vostru al fiecăruia.  Și mai trebuie să potriviți gustul de sare.

Pui Kiev

Piept de pui cu verdeață

  • 4 bucăți piept de pui
  •  4 linguri unt
  •  o legătură pătrunjel
  •  2 fire ceapă verde
  •  1/2 legătură mărar
  •  1 cățel de usturoi
  •  coajă rasă a unei lămâi
  •  4-5 linguri făină
  •  2-3 ouă
  •  2 linguri lapte
  •  150 g pesmet
  •  sare & piper
  1. Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius

  2. Ne ocupăm pentru început de piepții de pui pe care avem grijă cum tăiem. Taie fiecare bucată de piept de pui pe laterală, că pentru șnițele, însă fără a o felia până la capăt. Astfel, obții o bucată dublă în lățime. Batem bucățile până le subțiem considerabil, însă nu atât de tare încât să se rupă carnea.

  3. După tocăm verdeața: foarte mărunt, fie folosind cuțitul, fie în robotul de bucătărie, mărarul, pătrunjelul, usturoiul și ceapă verde. Amestecă-le între ele și adaugă coajă de lămâie rasă.

  4. Untu ținut la rece va fi tăiat în bastonașe: taie 4 batoane late cât un deget și lungi cât pachetul. Tăvălește untul rece prin verdeață tocată, apoi pune fiecare baton pe câte o bucată de piept de pui. Asezonăm cu sare și piper

  5. Rulează pieptul de pui, încât să împăturești untul: prinde lateralele și capetele rulourilor cu scobitori. Bate ouăle cu puțină sare și piper, apoi da rulourile prin făină, ouă și pesmet.

  6. Prăjește puiul Kiev în ulei încins pentru 2-3 minute pe fiecare parte, până când se rumenește bine.

  7. Presară sare pe deasupra și, dacă e necesar, mai adaugă din verdeață pe deasupra untului. 

  8. Pune puiul într-o tavă și da-l la cuptor pentru 25-30 de minute. Servește puiul Kiev cu garnitură de cartofi sau cu o salată alături.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro