Reclamă
Reclamă

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat duminică, imediat după închiderea secțiilor de votare, că Partidul Social Democrat a câștigat alegerile. Premierul a confirmat că votul din 9 iunie a demonstrat că PSD „a guvernat bine într-o perioadă complicată”.

„Partidul Social Democrat a câștigat alegerile. Tot ce am obținut astăzi reprezintă încrederea pe care ne-au dat-o românii, dar și munca fiecăruia dintre colegii noștri. Votul dat astăzi a confirmat că am guvernat bine într-o perioadă complicată, iar măsurile luate de PSD la guvernare au fost apreciate de către români,” a declarat Marcel Ciolacu.

Ciolacu a subliniat că PSD a obținut un scor mai bun în comparație cu alegerile din 2020. „Vom avea mai multe Consilii Județene, mai mulți primari în municipii reședință de județ, mai mulți primari în orașe, în comune și mai mulți consilieri județeni și locali. Iar acest lucru se vede și în scorul alianței politice de la europarlamentare, unde am obținut peste 50% din voturi,” a adăugat el.

Reclamă

Premierul a evidențiat și obiectivele pe care le urmărește PSD în perioada următoare: „Ne-am îndeplinit obiectivul. Guvernul pe care îl conduc are legitimitatea românilor. România va avea o voce puternică în Parlamentul European și vom putea lupta pentru obiective precum Schengen-ul terestru, salariul minim european și mai mulți bani pentru agricultură.”

Referindu-se la rezultatele din București, Ciolacu a recunoscut că scorul de la Primăria Capitalei reprezintă „o lecție de democrație” și a mulțumit Gabrielei Firea pentru campania depusă: „Îi mulțumesc Gabrielei Firea pentru că a făcut o campanie foarte bună și a făcut tot ce a putut pentru ca PSD să aibă un scor bun în București.”

„Avem o luptă foarte strânsă în sectoarele 1 și 2, care se va da până la numărarea ultimului vot. Fac un apel la toți oamenii noștri din secții din București și din țară să rămână în secții până la ultimul vot și ultimul proces verbal. Este esențial acest lucru. Le mulțumesc colegilor mei pentru tot efortul depus în această campanie,” a concluzionat Marcel Ciolacu.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro