Reclamă
Reclamă

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat într-o discuție cu jurnaliștii înaintea ședinței de Guvern de joi că va propune partidului, în congresul care va avea loc zilele următoare, susținerea unui candidat independent pentru alegerile prezidențiale din 2024, numele vehiculat fiind cel al lui Mircea Geoană.

„Mircea Geoană, conform sondajelor, are toate șansele să depășească acest moment, ca urmare este un pariu câștigător. Întrebarea este cu ce se alege PNL”, a comentat analistul politic Cristian Pîrvulescu la Digi24.

Potrivit surselor Digi24, social-democrații s-ar fi consultat deja cu lideri din PSD. În aceeași zi, Mircea Geoană a publicat pe Facebook următorul mesaj: „După războaie seculare, rămâne cum am stabilit: anul 2024 este anul independenților în România!”.

Reclamă

Cristian Pîrvulescu a adăugat: „Important este dacă are asigurată și o acceptare din partea lui Mircea Geoană. Din câte știu, aceste negocieri existau de ceva vreme. Au fost dificile. Bănuiesc că există un consens și că e foarte probabil ca acest lucru să se întâmple, ceea ce înseamnă că PSD are o șansă cât se poate de serioasă nu doar să ajungă în turul doi, ci și să câștige alegerile prezidențiale, dacă niciun accident nu se întâmplă pe parcurs. Pentru că Geoană nu va fi un candidat al PSD, ci va fi un independent sprijinit de PSD și poate și de alte formațiuni politice.”

Pîrvulescu a mai subliniat: „E o certitudine pentru Ciolacu că dacă Geoană va fi președinte, el va fi premierul.” Referindu-se la PNL, acesta a afirmat: „PNL a căzut în propria capcană, acum trebuie să aibă un candidat. Problema PNL cu aceste prezidențiale este că, dacă nu va avea un candidat în turul 2, nu va avea un rezultat la parlamentare suficient de mare. Dacă Ciucă ajunge în turul doi, partidul își atinge obiectivele.”

Susținerea lui Mircea Geoană pentru prezidențiale a fost subliniată și de organizația neguvernamentală „România Renaște”, care l-a promovat în cadrul unei conferințe de presă.

În noiembrie 2023, Mircea Geoană a semnalat prin cartea „Bătălia pentru Viitorul României” că vizează alegerile prezidențiale din 2024, sugerând o posibilă candidatură independentă. În sprijinul acestei candidaturi, au apărut multiple pagini și postere de campanie pe rețele sociale asociate numelui său.

Mircea Geoană a subliniat recent că nu dorește să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale. Cu toate acestea, Marcel Ciolacu a declarat că Geoană nu este din afara partidului, subliniind că acesta a fost președintele PSD și cel mai longeviv până la el.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro