PSD încearcă să găsească soluții pentru românii care fac economie la energia electrică. Social-democrații au pregătit un amendament pe care urmează să îl depună pentru modificarea OUG 119/2022.  

Conform documentului, pragurile maxime de consum pentru care se acordă compensări, respectiv de 100 și 300 kWh/ lună, să se raporteze la consumul de curent, nu la media lunară de anul trecut, așa cum este legea în forma actuală. 

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă dacă vom contesta factura de curent primită. Vom fi sau nu scutiți de plata acesteia?

PSD a găsit soluția economisirii energiei electrice

Social-democrații sunt de părere că prin această decizie, românii vor fi încurajați să facă economie la energia electrică. În acest context, și efortul României de a-și reduce consumul național cu 10%, așa cum a cerut Comisia Europeană, va fi susținut. 

De asemenea, se arată în comunicatul PSD, țara noastră nu va mai trebuit să adopte reglementări care să impună obligații și sancțiuni asupra consumatorilor casnici. Deja acest lucru se întâmplă în alte țări din Uniunea Europeană, transmite partidul politic. 

PSD a găsit soluția pentru facturile imense la energie! Iată cine va avea mai puțin de plătit Colaj Substantial

Pe de altă parte, liderul PSD, Marcel Ciolacu, este extrem de revoltat pe toată această situație legată de energia electrică. Politicianul spune că țara noastră, pe cap de locuitori, consumă cea mai puțină energie din Europa, respectiv 2,4 MW. 

Marcel Ciolacu: Să lăsăm românii în pace!

„Ca să avem şi o comparație consumăm de 2 ori mai puţin faţă de un german care consumă în jur de 6.5 MW. Anul acesta, conform INS, am consumat cu 5,2 % mai puţină energie electrică. Dacă ne uităm la populaţie, deja am consumat cu 8% mai puţin. Ce vrem noi, de fapt? Ce economie să mai facă românii având cel mai mic consum din Europa?”, se întreabă Ciolacu. 

Șeful PSD spune că românii trebuie lăsați în pace, fiindcă pot să facă singuri economie. În ceea ce privește „dușul în doi”, recomandat de UE, Ciolacu spune că este puțin cam mult.  

„Toată lumea a început să se gospodărească. Nu guvernul trebuie să vină cu măsuri suplimentare şi să ceară ceva românilor pentru că este aberant.  Avem o industrie pe care vrem să o încurajăm mai mult”, a explicat, marţi seara, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, în emisiunea Subiectiv de la Antena 3.