Provocarea aceasta se adresează doar profesioniștilor!

Puzzle-urile sunt jocuri interesante care necesită multă gândire pentru a fi rezolvate. Prin raționament logic și deducție ascuțită, este posibilă rezolvarea unor probleme matematice. Ca și cel pe care îl prezentăm astăzi. Dacă sunteți „alergic” la calcule și numere, s-ar putea să vă smulgeți părul din cap. Dar dacă vă place acest tip de provocare, aceasta este pentru voi!

Găsiți valoarea ultimei adunări din imagine

Fructele sunt foarte sănătoase. Ne place să le mâncăm sub diferite forme. Dar astăzi, le veți găsi în mod neașteptat într-o problemă matematică. După cum puteți vedea în imagine, sunt mere roșii, banane și nuci de cocos.

Se pare că această provocare este o modalitate excelentă de a-ți testa vigilența, spiritul de observație și capacitatea de raționament. Te împinge să îți depășești limitele și să îți folosești la maximum mintea. Acesta a devenit viral pe rețelele de socializare și a ridicat multe întrebări. În termeni concreți, trebuie să găsiți valoarea unei nuci de cocos, a unui măr și a unei banane.

Sursa: Social media

Iată soluția la puzzle

În primul rând, să ne întoarcem la valoarea fiecărui fruct:

1 măr = 10
1 ciorchine de cinci banane = 5
1 nucă de cocos = 2
1 jumătate de nucă de cocos = 1

Prin urmare, operațiunea s-a desfășurat după cum urmează:

1 jumătate de nucă de cocos + 1 măr + 3 banane = 14

Rezultatul ecuației finale după aplicarea valorilor a fost, prin urmare, 14. Doar că majoritatea persoanelor care au participat la test s-au grăbit atât de tare să rezolve ecuația încât nu au fost atenți la numărul de banane din ultimul rând. Așadar, pe viitor vă invităm să fiți cu mult mai atenți când vine vorba de atenție la detalii.

Ați reușit să rezolvați această provocare matematică? Dacă da, vă felicităm pentru agilitate și, mai ales, pentru puterea de observație. Vă promitem că în viitor vom veni și cu alte provocări pentru cititorii noștri.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.