Lansăm o provocare către toți cititorii substantial.ro

Dacă ești alergic la numere și matematică, este mai bine să stai departe de această provocare. Dar dacă îți place să-ți provoci creierul și ești bun la matematică, ai ajuns la locul potrivit.

Provocarea de astăzi: Rezolvați corect acest puzzle cu calcul rapid cu o singură încercare. Veți avea nevoie de abilități bune de matematică, de multă concentrare și de o minte analitică ascuțită. Această ecuație de algebră vă va testa gândirea logică și puterile de observație. E rândul tau !

Avantajul rezolvării acestor puzzle-uri este că vă îmbunătățește considerabil abilitățile de gândire și de raționament logic. Deci, puzzle-urile matematice implică conceptele de bază de algebră, aritmetică, etc.

Datorită tuturor cunoștințelor și formulelor dobândite în matematică, vei putea obține cu ușurință soluția. Dar, uneori, trebuie să te bazezi mai mult pe simțul tău de observație și pe capacitatea ta de a gândi decât pe calculul în sine.

Poți rezolva această ecuație?

Sursa: Social media

Problema zilei: Acesta este un exercițiu simplu de ecuații, în care numerele reprezintă o valoare care trebuie apoi folosită pentru a rezolva problema. Caii, cizmele de cowboy și potcoavele sunt vedetele acestui puzzle. Acest lucru vă poate deruta, dar nu-i problemă.

Trebuie să încercați să rezolvați această ecuație algebrică găsind valorile fiecărui element. Crezi că poți rezolva rapid această ecuație? Pentru a vă simplifica sarcina și a nu vă încurca, este mai bine să desemnați o literă pentru fiecare element: calul va fi X, potcoava Y și cizmele Z.

Rezolvarea ecuației algebrice

Dacă ați găsit că rezultatul final este numărul „41”, atunci vă lăudăm pentru mintea dumneavoastră analitică foarte perspicace. Acesta este într-adevăr răspunsul corect! Dacă ești blocat la anumite niveluri și abilitățile tale la matematică lasă puțin de dorit, nu te vom mai tortura.

 Cei 3 cai valorează 30. Deci fiecare cal valorează 10 unități

Un cal (10) plus două perechi de potcoave este 18. Dacă scădem 10 din 18, obținem 8. Împărțiți 8 la cele două perechi de potcoave și obțineți 4. Fiecare pereche de potcoave valorează 4.

Când scădem o cizmă dintr-o pereche de potcoave, obținem două, adică o pereche de cizme este egală cu doi.

După ecuația finală (cizma + cal x copită), trebuie mai întâi să înmulți calul cu copita și apoi să adaugi singur cizma. Deci răspunsul corect este 41.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.