În viața de zi cu zi, mintea noastră este supraîncărcată cu o varietate de informații. Atât de copleșită încât, de multe ori, are dificultăți în a sorta și a se concentra asupra lucrurilor esențiale. Cum o putem ajuta să se concentreze mai bine și să identifice detaliile importante?

Cu un mijloc neașteptat: puzzle-uri și provocări vizuale. Aceleași care inundă zilnic rețelele de socializare. Nu e de mirare că se înmulțesc și devin virale. Utilizatorii de internet joacă de bunăvoie acest joc pentru a-și testa inteligența și pentru a-și stimula capacitățile cognitive.

Vrei să-ți testezi agilitatea vizuală și mentală? Această provocare este pentru tine! Ai 20 de secunde pentru a încerca să găsești ursul polar ascuns în această iluzie optică. Nu este deloc ușor, dar merită!

Poți găsi ursul polar ascuns în această imagine în 20 de secunde?

Sursa: Social media

Această imagine vă face să vă simțiți înfrigurat? Nu-ți face griji, creierul tău se va supraîncălzi curând! După cum puteți vedea, acesta este un peisaj natural polar, cu munți acoperiți de zăpadă. De obicei, în acest tip de mediu, nu este neobișnuit să găsim urși polari.

La prima vedere, locul pare pustiu. Dar, în realitate, în zonă se ascunde unul. Desigur, trebuie să țineți cont de faptul că aceasta este o iluzie optică și că aparențele sunt adesea înșelătoare. Depinde de tine să-ți folosești toate abilitățile vizuale și cognitive pentru a-ți ghida mintea și a încerca să deslușești misterul.

Dar atenție, ca de obicei în acest tip de exercițiu, există o limită de timp de gândire: veți avea la dispoziție doar 25 de secunde pentru a găsi animalul în cauză. Acest timp este mai mult decât suficient pentru unii și mult prea puțin pentru alții. Pentru a găsi ursul polar, trebuie să te uiți cu atenție la imagine și să analizezi fiecare detaliu. Aveți nevoie de puțin ajutor? Aruncați o privire în partea dreaptă a imaginii, s-ar putea să vă ajute.

Testul ursului polar: Soluția

Sursa: Social media

Să detectezi un urs polar în zăpadă este ca și cum ai încerca să găsești un ac în carul cu fân. Nu este deloc ușor! Dar dacă unii oameni au acceptat provocarea cu brio, este pentru că dificultatea este relativă. Un lucru este cert: dacă ați reușit într-adevăr să localizați animalul, puteți fi mândru de dumneavoastră. Aveți o viziune admirabilă și o minte uimitor de rapidă.

Nu uitați că, cu cât puzzle-urile sunt mai complexe și mai solicitante, cu atât mai mult vă vor face creierul să lucreze. Așa că nu aruncați niciodată prosopul din pură lene. Chiar dacă depășiți limita de timp, încercați să vă folosiți simțurile pentru a găsi soluția. În general, testele de inteligență sunt foarte populare în rândul psihologilor pentru a analiza IQ-ul unei persoane. Pe internet, le veți găsi adesea sub formă de imagini, puzzle-uri jucăușe, o serie de numere… Mai aveți timp liber? Motivați-vă prin exersarea cu alte teste vizuale.