Îți plac provocările? Atunci ai nimerit la locul potrivit!

Confuzie, incertitudine, îndoieli… Un lucru este cert, iluziile optice ne fac creierul să lucreze. Ele păcălesc atât de bine creierul și ochii încât ne exacerbează nevoia de a fi competitivi. Din moment ce sunt atât de buni la distorsionarea realității, trebuie să ne sporim de zece ori capacitățile cognitive pentru a încerca să combatem efectele lor înșelătoare.

Modul în care percepem realitatea depinde tocmai de procesele noastre cerebrale. Acesta este exact lucrul potrivit pentru a-ți testa abilitățile cu această nouă iluzie optică interesantă. Dar ai grijă, ai doar 5 secunde pentru a rezolva acest mister. Ești pregătit pentru această provocare?

Câte animale puteți vedea în imagine?

De foarte multe ori, în cazul iluziilor optice, percepția imaginii poate fi greșită, astfel încât ceea ce vedem nu reflectă neapărat realitatea.Ilustrația pe care o aveți în fața dumneavoastră prezintă diferite capete de animale. Obiectivul tău este simplu: trebuie să determini numărul exact de pisici și câini.

Sursa: Social media

Câte animale puteți vedea în imagine? La prima vedere, numărătoarea pare simplă și rapidă. Dar nu vă grăbiți să dați un răspuns. Ar putea fi greșit dacă nu vă faceți timp să vă gândiți la asta. Bineînțeles, nu veți avea suficient timp. Având în vedere că veți avea la dispoziție doar 5 secunde pentru a încerca să răspundeți. Depinde de dumneavoastră să optimizați acest timp scurt, folosindu-vă toate capacitățile vizuale și cerebrale.

Dificultatea constă în faptul că anumite efecte vizuale apar în mod natural. Prin urmare, informațiile primite de sistemul vizual pot fi înșelătoare: este posibil să percepeți elemente care nu sunt prezente.

Un mic ajutor: dacă aveți îndoieli, încercați să vă concentrați asupra fețelor animalelor și nu asupra ochilor lor. Acest lucru vă va ajuta să determinați numărul exact.

Soluția iluziei optice

Așa cum am menționat mai sus, iluziile optice vă pot induce ușor în eroare. Prin urmare, este foarte ușor să obțineți un răspuns greșit. Nu-i așa? Ești convins că ai făcut provocarea cu brio? Dacă ați reușit într-adevăr să numărați 7 fețe în această imagine, atunci da, puteți fi mândri de abilitățile dumneavoastră vizuale.

Există exact 3 capete de pisici și 4 capete de câini. Pentru a le număra corect fără a greși, tot ce trebuia să faci era să le vizualizezi fețele: cei care se concentrau pe perechile de ochi au fost păcăliți, deoarece câinii și pisicile au aceeași privire.

Dacă într-adevăr ați găsit răspunsul corect, vă felicit pentru atenția la detalii și pentru excelenta dumneavoastră capacitate de observație. Și dacă nu ați reușit, nu-i nimic, nu trebuie să disperați. Doar exersează mai mult pe aceste tipuri de iluzii optice pentru a-ți menține creierul alert și în formă.

În cele din urmă, nu uitați că percepția rimează adesea cu interpretarea: lumea noastră așa cum o vedem nu este întotdeauna reflecția exactă care afectează creierul nostru prin intermediul facultăților sale cognitive.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.